Disparue

8.5 / 10
55 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Natasha Slagter geeft "Disparue - Miniserie" een 8.5.
Geschreven door Natasha Slagter op 17 Mei 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Disparue - Miniserie

Disparue is een onbekend pareltje die weinigen van jullie zullen kennen.

Graag schrijf ik ook reviews om een bepaalde serie aan te prijzen. Disparue is een onbekend pareltje die weinigen van jullie zullen kennen. Niet te verwarren met Disparu à jamais, een andere Franse serie.

Disparue is een Franse miniserie van acht afleveringen die nu te zien is op NPO Start als The Disappearance met een gemiddeld cijfer van 8,5. De serie kwam uit in 2015. Ik kijk niet vaak Franse series dus de acteurs zijn mij niet bekend en na onderzoek blijken de meesten vooral in films te spelen. De serie is trouwens een remake van een Spaanse serie, Desaparecida, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

De serie speelt zich af in Lyon. De broers Julien en Jean Morel runnen samen een restaurant. De zeventienjarige dochter van Julien, Léa gaat naar een festival, maar als ze niet meer thuiskomt breekt er paniek uit. De ouders hebben moeite om de politie ervan te overtuigen dat hun dochter niet zomaar ergens is blijven slapen.
Bij het onderzoek naar de vermissing van Léa valt het oog van de politie op haar vader, wiens alibi een groot gat vertoont. Ook wordt het steeds duidelijker dat Léa er een dubbelleven op nahield. Rechercheurs Molina en Guérin proberen haar te vinden, maar de leugens van haar familie en vrienden maken het bijzonder lastig. Vader Julien bijt zich helemaal vast in de zaak en moeder Florence maakt zich vooral zorgen om het kleine zusje Zoé.

Klassieke whodunnit

Vervolgens ontstaat er een goed uitgewerkt realistisch verhaal met goed afgeronde afleveringen. Het einde van aflevering zes heeft een mega cliffhanger waardoor je direct wil doorkijken. Maar de serie blijft je tot de laatste aflevering boeien met toch wel een verrassend einde. Er wordt uitstekend geacteerd waardoor je je goed kan verplaatsen in de emoties van de hoofdrolspelers. En als je vaker in Frankrijk bent geweest, herken je het sfeertje. Maar de serie had net zo goed in een andere Franse kleinere plaats af kunnen spelen.

De serie is een beetje vergelijkbaar met mijn favoriete Scandinavische drama’s. Een beetje traag maar zeker goed uitgewerkt.
Ik zeg ga deze serie zien!
Video on youtube
Volg Disparue
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Disparue