Dertigers

7.9 / 10
25 min
Dramedy
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Dertigers - Eerste vier afleveringen" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 17 januari 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Dertigers - Eerste vier afleveringen

In deze nieuwe Vlaamse soapserie van Eén maken we kennis met zes vrienden, die na hun studie in Antwerpen en omgeving hun leven hebben opgebouwd. Het gezelschap is ondertussen de leeftijd van de dertig gepasseerd. De kijker wordt gedurende elke aflevering 25 minuten lang geconfronteerd met de problemen die dertigers de dag van vandaag moeten ondergaan.

Hoewel. Mensen die de dertig al gepasseerd zijn zullen heel wat situaties herkennen, net zoals rijpe twintigers dat zullen doen. Het is ook de opzet van deze serie om de problemen van deze generatie in beeld te brengen en als we de eerste afleveringen bekijken kunnen we alvast beamen dat de makers hierin zeker geslaagd zijn.

De situaties waarmee de vriendengroep geconfronteerd wordt, zijn herkenbaar en daadwerkelijk uit het leven gegrepen.

In de eerste aflevering worden alle vrienden al voorgesteld aan de kijker. Pieter (Yannick De Coster, De Ridder), een alleenstaande vader die een platenzaak uitbaat, die op sterven na dood is, heeft de vriendengroep uitgenodigd voor een etentje om zijn nieuwe vriendin Babs voor te stellen.

Zo maken we ook kennis met Nora (Ellen Verest, Cordon). Ze heeft net ontdekt dat ze zwanger is maar ze weet niet of haar vriend Jeroen wel de vader is. Op een zwak moment heeft ze het bed gedeeld met Pieter en die zou dus ook de vader kunnen zijn.

Bart (Tom Dingenen, De Infiltrant) en Tinne (Evelien Van Hamme, Vriendinnen) zijn het enige koppel dat uit de vriendenkring ontstaan is. Er blijkt al wat sleur in hun relatie te zitten, die gezegend is met twee kinderen. Het koppel kibbelt er geregeld op los. Bart is iemand die alle problemen weglacht en daar is Tine niet echt blij om.

Alexander (Kristof Goffin) woont samen met zijn vriend Elias (Yemi Oduwale, Thuis). Wie problemen heeft, klopt bij hem aan. Dat wordt niet altijd in dank afgenomen door Elias omdat Alexander zijn vrienden prioriteit geeft. Het koppel moet daarnaast ook afrekenen met enkele zeer luidruchtige buren.

Tot slot is er nog Saartje (Kim Van Oncen, Familie). Zij houdt van het leven en is wat men tegenwoordig noemt een happy single. Ze belandt geregeld bij Pieter op de zetel, wanneer ze haar appartementje weer eens heeft verhuurd als Airbnb. Ze zet graag een stapje in de wereld en dan durft ze wel eens te gaan voor een one night stand.

© Een


Dertigers is leuk om naar te kijken. De situaties waarmee de vriendengroep geconfronteerd wordt, zijn herkenbaar en daadwerkelijk uit het leven gegrepen. Heel wat situaties die we in de serie zien zijn ook niet toe te schrijven als typisch voor dertigers. Ook de oudere generatie zal nog wel eens geconfronteerd worden met onderwerpen die de revue passeren.

De kijker voelt zich blijkbaar ook wel thuis bij deze nieuwe serie want maar liefst 750.000 kijkers vonden hun weg naar de eerste drie afleveringen waardoor Eén al na drie dagen besloot om een tweede seizoen van de serie te bestellen.
Volg Dertigers
Vorige aflevering
Episode 24
03x24
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Yasuke - Seizoen 1

5

The Comey Rule - Seizoen 1

8.5

The Republic of Sarah - Eerste aflevering

6.5

The Underground Railroad - Seizoen 1

9

Mare of Easttown - Seizoen 1

9

Marvel's Loki - Eerste aflevering

8.5