Death In Paradise

7.9 / 10
58 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Danny Wilde geeft "Death in Paradise - Seizoen 9 (DVD)" een 6.5.
Geschreven door Danny Wilde op 21 July 2020.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Death in Paradise - Seizoen 9 (DVD)

Death in Paradise is een uiterst succesvolle, luchtige politieserie van de BBC. De setting is het fictieve Caribische eiland Saint Marie, waar de Britse inspecteur Jack Mooney (Arda O’Hanlon, Father Ted) met het lokale team misdaden oplost. Vroeger was de serie te zien bij de KRO, momenteel is de serie te volgen op BBC First, waar dit negende seizoen vanaf januari 2020 was te zien.

Commissaris Selwyn Patterson (Don Warrington, The Five) is eindverantwoordelijke, hij heeft zich in de loop der jaren omhoog gewerkt en stuurt Mooney en zijn agenten van afstand aan. Het team van Jack Mooney bestaat uit Jean-Pierre ‘JP’ Hooper (Tobi Bakare, bekend van de film Kingsmen: The Secret Service). Verder is daar de flamboyante en impulsieve agent Ruby Patterson (Shyko Ames, A very English Scandal), toevallig ook het nichtje van de commissaris, en detective sergeant Madeleine Dumas (Aude Legastelois, Nox).

© BBC One


Dit seizoen komt het politiekorps in aanraking met een moord op oudejaarsavond, waarbij het lijkt alsof een seriemoordenaar aan het werk is. Een vergiftigde kunstenares, een vermoorde wielrenner en een mysterieuze moord in een roeiboot zijn zaken die verder voorbij komen. Daarbij is er altijd sprake van een vreemde moord en daarop volgend speurwerk van het team.

De serie heeft in de loop der jaren verschillende hoofdpersonen gehad, zonder dat dit de serie ook maar enige schade heeft opgeleverd in de kijkcijfers. Dit negende seizoen kende ook weer zeer hoge kijkcijfers op de Britse televisie. Halverwege dit seizoen werd duidelijk dat er een nieuwe hoofdrolspeler komt, namelijk inspecteur Neville Parker (Ralf Little, Two Pints of Lager and a Packet of Crisps), die eerder een gastrol speelde in het tweede seizoen. Hij is een briljante, maar ook bijzondere speurneus met de nodige onhandige allergieën waaronder die voor muggenbeten.

Realistisch of spannend is het nergens, maar als je als kijker je daar niet door af laat leiden is de serie onderhoudend

De moorden zijn nooit echt gruwelijk en de mysteries zijn vooral grappig bedoeld. De schurken in de serie zijn dan wel moordenaars, maar geen keiharde, meedogenloze schurken. Samen met het gezellige en kleurrijke politiekorps blijft de serie daardoor voornamelijk plezierig tijdverdrijf. Realistisch of spannend is het nergens, maar als je als kijker je daar niet door af laat leiden, is de serie onderhoudend. Deze dvd-uitgave past daar ook bij, acht afleveringen op twee schijfjes, maar geen enkele extra’s. Leuk om één keer te kijken, maar daarna ben je de serie al weer gauw vergeten.
Volg Death In Paradise
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
10x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The 100 - Seizoen 7 (DVD)

7

NCIS: Hawaii - Eerste aflevering

7

The Mysterious Benedict Society - Seizoen 1

7.5

Lucifer - Seizoen 6

7

Atlantic Crossing - Miniserie (Code MyLum)

8

Atiye - Complete serie

8