Delen op social media
Trailer

Daredevil

8,0
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Geen nieuwe afleveringen, serie is beëindigd.

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Netflix
Te zien op
Looptijd:2015 - 2018 (Beëindigd)
Duur:
Netwerk:Netflix
Daredevil is een Amerikaanse superheldenserie van de zender Netflix. De serie ging in première op 10 april 2015.

Matt Murdock, een advocaat die op jonge leeftijd door een vreemd ongeluk wordt verblind. Gelukkig worden zijn andere zintuigen op wonderlijke wijze verbeterd, waardoor hij zich – met een beetje vechtsporttraining – ontpopt tot een misdaadbestrijder met superkrachten in New York’s Hell’s Kitchen.

Acteurs

Nieuws (85)

Populaire reacties (43)

avatar_gumstarr
03 apr 2015 13:41 -
Natuurlijk is het afgrijselijk wat er zich momenteel in West-Afrika allemaal afspeelt met al die Ebola enzo, maar laten we ook de ogen niet sluiten voor de verschrikking waar wij hier in het westen nu al een aantal jaar mee te maken hebben. Een epidemie die zijn weerga niet kent. Een virus dat wild om zich heen grijpt en onschuldige en goedwillende zenders structureel de meest afschrikwekkende super hero series in elkaar laat hoesten en kuchen. Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D, Gotham, Arrow, The Flash en Marvel’s Agent Carter, stuk voor stuk hebben ze de maatschappij zoals we die vandaag de dag kennen enorme schade toegebracht. Langzaam zullen we onder ogen moeten zien dat een hele generatie getraumatiseerde televisiekijkers zich op den duur bij een praatdokter zal gaan melden om in stapjes – hier praat je namelijk niet zo makkelijk over – deze visuele aanrandingen een plekje te geven. Zelf stond ik dan ook niet direct te springen toen Netflix aankondigde dat het de tanden eens even flink ging zetten in niet meteen de meest sexy superheld van het stel, Daredevil. Tuurlijk, het zou sowieso beter worden dan die kwelling uit 2003 met Ben Affleck, maar de eerder genoemde series schepten nou niet bepaald een precedent voor onophoudelijk likkebaarden.

De kleine Matthew Murdock redt op jonge leeftijd een man van een aanstormende vrachtwagen vol met vaten giftige ellende. Hieper de piep hoera voor Mattie natuurlijk, maar de kleine spruit raakt wel blind als hij het spul in z’n ogen krijgt. Echt lullig. Zeg dat wel. Het radioactieve goedje zorgt er echter óók voor dat de overige zintuigen van de jongen tot in het extreme worden ontwikkeld. In Amsterdam-West aan de goedkope onjeklonje van je vriend ruiken dat hij in Amsterdam-Oost de deur uit stapt. Dat werk. Dat total darkness je carriere uberhaupt niet in de weg hoeft te staan heeft Eivets Rednow wel bewezen, dus Matt gaat niet bij de pakken neerzitten en studeert zich tot advocaat. Samen met zijn vriend en oud-studiegenoot Foggy opent hij een eigen advocatenkantoor om de wereld een stukje beter te maken. Als Matthews vader wordt vermoord en het juridisch systeem het laat afwezen bindt hij een zwarte theedoek op z’n hoofd en vecht hij in de nachtelijke uren als Daredevil voor gerechtigheid.

Laten we voorop stellen dat ik niet bepaald een super hero connaiseur ben. Mij zul je niet zo snel verkleed als Rorschach over de Nederlandse editie van Comic Con zien slenteren. Of Daredevil dus als karakter en verhaal volledig eer doet aan wat er in de jaren ’60 uit de creatieve geesten van bedenkers Stan Lee en Bill Everett is ontsproten is mij niet helemaal duidelijk, maar tering wat een ontzettend lekkere serie is dit. Netflix heeft wat mij betreft de lat gelegd waar de concurrentie en hun superhelden zich in de toekomst op stuk mogen bijten. Zeggen dat het de Dark Knight is onder de heldenseries is misschien iets teveel van het goede en creëert wellicht wat te hoge verwachtingen, maar het is Netflix in ieder geval gelukt om een prettig duister en rauw randje toe te voegen aan een type serie die ik doorgaans nogal cartoonesk en sugar coated over vond komen. In vechtscenes die zelfs voor Jet Li te gortig zouden zijn, worden nu schedels gekraakt, ruggegraten als luciferstokjes in tweeën gebroken en hoor je vuisten net zo lang op gezichten intimmeren totdat ze alleen nog maar zompige massa raken. Smullen.

Over de cast ook niks te klagen. De prima acterende Charlie Cox (Matt Murdock) wordt door z’n directe tegenspelers een beetje in de schaduw gezet en dat is in het verleden al meerdere malen de succesformule gebleken voor een geslaagd superheldenverhaal. Bij de eerste Batman had iedereen het voornamelijk over Jack Nicholson als The Joker en tijdens de premiere vroeg men zich dan ook af wat die Michael Keaton daar eigenlijk op die rode loper liep uit te spoken. Deed hij ook mee? Twintig jaar later onderging Christian Bale hetzelfde lot toen Heath Ledger er met al het applaus vandoor ging en Dafoe was als Green Goblin toch ook honderd keer vetter dan die Maguire in z’n Spiderman-pyjama? Vind ik wel. De villain heet deze keer Wilson Fisk A.K.A Kingpin en wordt overtuigend neergezet door Vincent D’Onofrio, die we hebben leren kennen als de totaal geflipte Private Pyle in Full Metal Jacket. Met zijn imposante figuur en kale knikker niet iemand die je na het zakken van de zon in een afgelegen steegje tegen zou willen komen. Naast D’Onofrio krijgen we ook die mooie rooie uit True Blood en Rosario Dawson. Ooh Rosario… Alleen haar aanwezigheid is toch al genoeg om dertien afleveringen van wat dan ook te kijken? Zelfs als ze in Sterren Springen had gezeten, had ik gekeken. Omdat de verschillende karakters in de eerste afleveringen goed worden neergezet, voelt het begin wat rommelig en onsamenhangend aan, maar als hun verhalen langzaam samenkomen valt de boel al snel op z’n plek en groeit Daredevil uit tot een echte pageturner.
Reageer
avatar_renzoroy
28 feb 2019 14:54 - 28 feb 2019 15:03
Ik vond seizoen 3 toch wel het beste seizoen. Het blijft toch jammer dat het gestopt is, vooral omdat Dex aan het einde echt veranderd in Bullseye. Had een mooie main villain/big bad voor het 4e seizoen kunnen zijn.... helaas :(
Reageer
avatar_krillz
29 okt 2018 18:32 - 29 okt 2018 18:33
Dat 3de seizoen draait enkel om Wilson Fisk. Vind dat redelijk goedkoop. Eerste en tweede seizoen waren echt sterk. 3 afleveringen bekeken van seizoen 3 en het gaat niet vooruit. Gewoon om in slaap te vallen.
Reageer
avatar_Hangmat
29 okt 2018 00:31 -
Onvoorstelbaar. Seizoen 3 is nog beter dan 1 en 2! Kijken dus!
Reageer
avatar_alex3012
21 okt 2018 18:52 -
laatste seizoen gekeken
vind dat er een paar vecht scenes echt slecht waren waar je zag dat het nep was.
maar verder vind ik deze serie gewoon lekker wegkijken was begonnen op vrijdag avond en volgende ochtend meteen alles af gekeken
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Geen, serie is beëindigd.
03x11
19 oktober 2018
03x12
19 oktober 2018
03x13
19 oktober 2018
Seizoen 1
0/13
Seizoen 2
0/13
Seizoen 3
0/13

Recensies (6)

9
Daredevil - Seizoen 1 (eerste twee afleveringen)
4 dec 2018
Matt Murdock is een blinde advocaat die samen met zijn goede vriend Foggy Nelson zojuist een advocatenkantoor heeft geopend. Overdag proberen zij het geboefte via de rechtsgang achter slot en grendel te krijgen, maar 's nachts doet Murdock dit als zijn alter ego Daredevil op zijn eigen manier....
8
Daredevil - Seizoen 3
5 nov 2018
Zullen we even vergeten dat Daredevil een tweede seizoen had? Na een fenomenaal eerste seizoen viel ronde twee toch een beetje tegen. Ook zijn avontuurtje in The Defenders was niet bepaald een hoogstandje. Maar in het derde seizoen, dat gebaseerd is op de comics-verhaallijn Born Again, zijn zowel...

Video's (13)

Daredevil - Trailer
Geplaatst op 6 oktober 2018, 08:35
Daredevil - Trailer
Marvel's Daredevil Season 3 Trailer (HD)
Geplaatst op 4 oktober 2018, 17:15
Marvel's Daredevil Season 3 Trailer (HD)

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.