Cuatro estaciones en La Habana

5.2 / 10
90 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_CC11
7.9
14 dec 2016 11:59 - 15 dec 2016 14:57
Deze serie is voorlopig nog niet bij ons te vinden op Netflix maar al wel in Midden- en Zuid-Amerika, de VS en Canada onder de titel "Four seasons in Havana".

De allereerste, en hopelijk niet de laatste serie van Cubaanse Netflix Originals !
Gebaseerd op de misdaadromans van Leonardo Padura speelt deze serie van afzonderlijke verhalen zich af in en rond Havana, de hoofdstad van Cuba, waar de serie tevens ook opgenomen werd.

Dit geeft het geheel een werkelijk aparte sfeer en met een hoofdrolspeler, een eigenzinnige politie inspecteur die wel eens meer dan één borreltje lust, neigt het naar een Cubaanse versie van Philip Marlowe met dat verschil dat Mario Conde voor de politie werkt.
Cubaanse "film noir" dus waarbij de temperatuur af en toe zowel letterlijk als figuurlijk al eens hoog op loopt.
Ondanks zijn problemen met drank- en andere duivels is Conde de beste inspecteur van Havana en het oplossen van moeilijke of delicate misdaden wordt dan ook steevast aan hem toevertrouwd.

Al bij al een serie die de moeite waard is om er even de tijd voor te nemen en die hopelijk nog een vervolg mag krijgen aangezien er nog enkele boeken door Padura in dezelfde reeks rond Mario Conde werden geschreven

Leonardo Padura was de eerste schrijver in Cuba die het waagde om in zijn boeken thema's aan bod te laten komen, zoals homoseksualiteit, die voordien gewoon onbespreekbaar waren maar ook het feit dat hij er niet voor terug deinsde om iemand uit de hogere kringen van het Cubaanse regime op te voeren als dader of mededader van een misdrijf was ongezien.
De figuur van Mario Conde geldt als een vertegenwoordiger van een teleurgestelde en nostalgische generatie, die - zonder zichzelf als tegenstander van het regime te beschouwen - weinig toekomstperspectief meer ziet.
Zijn belevenissen waren voor de schrijver dan ook vooral een aanleiding om uitgebreid en kritisch de Cubaanse samenleving te beschrijven.

Voor wie zich bij het zien van de eerste beelden mocht afvragen wat de bedoeling is van het militaire voertuig dat een dikke rook in de straten van Havana blaast; Dit wordt gedaan ter bestrijding van muggen die drager kunnen zijn van malaria, het dengue-virus of knokkelkoorts en meer recentelijk het Zika-virus nadat ondertussen ook in Cuba al een eerste besmetting met dat virus heeft plaats gevonden.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.