Cruel Summer

7.4 / 10
50 min
Drama
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_Christophe
9
20 sep 2021 12:15 - 22 sep 2021 04:50
Ik vond Cruel Summer een trage starter, maar ik hield vol en ik moet zeggen: de finish was indrukwekkend! Het is een cliché in het thrillerlandschap, "de kijker op het verkeerde been zetten". Heeft ze gedaan wat er over haar wordt gezegd? Wie van de personages liegt? Of zijn het allemaal leugenaars? Deze serie speelt dat spelletje zo verduiveld goed, dat je er horendol van wordt. Wat uiteraard de bedoeling is. Zelfs je gevoelens van sympathie en antipathie worden voortdurend bespeeld. Je voelt wat men met jouw gedachten wil doen en je wilt er niet intuinen, maar het gebeurt toch.

Behalve een goed script heeft de serie ook goede acteurs die het beste van zichzelf geven. De twee meiden die de hoofdrollen van Kate en Jeannette vertolken zijn aan elkaar gewaagd. De helft van de tijd weet je niet wie nu de goeierik is, of wie de slechterik. Je moet het maar doen, hoor! De serie werd geproduced door Jessica Biel (The Sinner) en speelt zich af over een periode van enkele jaren (1993 – 1995). In een wereld zonder smartphones en social media. Dit mis je niet en ook dat is een compliment. Kijk maar hoe Kate aan haar PC zit te chatten, wat een hilarisch beeld moet dat zijn, voor jongeren van deze tijd!

Het enige wat een zware aanpassing vraagt van de kijker, is het voortdurende switchen van jaar naar jaar. In 1993 is Jeanette een muurbloempje met een beugel en een laag zelfbeeld, in 1994 is ze populair en verliefd tot het helemaal fout loopt, en tenslotte in 1995 wachten zowel zij als Kate op het proces over de ontvoeringszaak en alles wat daar rond hangt. De laatste periode is makkelijk te herkennen, want dan is de beeldvoering met opzet killig en grauw gemaakt, bijna zoals in scandinavian crime.

Wat mij betreft loont het de moeite om bovengenoemde aanpassing te maken. Als je drie afleveringen kijkt, ben je geheid verslaafd. Dan kan je bijna niet meer stoppen tot je weet hoe het afloopt. Een dikke aanrader voor wie ook hield van series uit het genre van Mr Mercedes, The Sinner of True detective.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.
Cruel Summer