Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

FOX première van Chucky

Op dinsdag 9 november hield FOX een première-avond van Chucky, de nieuwe serie over de moordende pop uit de films. Dit is een verslag over die avond.

Wie kent de Child’s Play films niet? Sinds het origineel uit 1988 werden er nog zeven films gemaakt over de moordende pop met de vriendelijke naam Chucky. Voor de diehard fans is er nu weer goed nieuws. Chucky mag zijn gang weer gaan, maar nu in zijn eigen televisieserie. FOX zendt vanaf donderdag 11 november elke donderdag een nieuwe aflevering uit van Chucky. Of de serie meer diepgang zal bieden dan de films valt te bezien. De makers beloven dat er meer uit de doeken zal worden gedaan over de oorsprong van Chucky.

11588 Chucky 1

Een select groepje genodigden mocht op dinsdag 9 november alvast bekijken of dit ook echt zo is. Op die dag organiseerde FOX namelijk de serie-première voor Nederland.

De première van de serie over de kleine moordenaar in z’n tuinbroek werd gehouden in een onverlichte kringloopwinkel midden in Utrecht. Buiten was er weinig twijfel over wat er binnen te gebeuren viel. Op een groot FOX-logo verraden een paar Chucky’s met de bekende sardonische snuit waarvoor de lange rij wachtenden was gekomen. Er was duidelijk genoeg belangstelling voor de serie en men had er zin in.

Na controle van de uitnodiging en een geldige Corona-app mochten we binnenkomen. Daar werd de sfeer snel een stukje grimmiger. In het halfduister werden we aan het schrikken gemaakt door een Chucky die zich tussen de spullen had verstopt. Naarmate we verder in de winkel kwamen zagen we steeds meer van die griezelige poppen staan en zitten. Op enkele plaatsen waren er wat lugubere locaties gecreëerd waar een professionele fotograaf zorgde dat onze ontmoeting met Chucky kon worden vastgelegd.

De geïmproviseerde filmzaal paste goed bij de locatie en bij de serie. Zodra iedereen was voorzien van een drankje, popcorn en suikerspin kon de voorstelling beginnen. Nou ja, niet direct, want eerst viel nog even gezellig de stroom uit. Het leek wel een scene uit een horrorfilm. Met een halfuurtje vertraging kon uiteindelijk de voorstelling beginnen.

Bas van Teylingen, de bekende voice-over van FOX, vertelde het één en ander over de serie. Nadat hij ook nog aankondigde dat er een echte Chucky-pop kon worden gewonnen, deed hij wat Amerikaans aandoende pogingen om het aanwezige publiek enthousiast te krijgen. Helaas voor Bas lukte dat niet echt, maar dat lag niet aan hem. Het publiek ontdooide – bijna letterlijk – wat moeizaam, want iedereen zat al een half uur in een enorm koude ruimte.

Eindelijk kon dan de voorstelling beginnen. Het goede nieuws is dat wij niet één maar twee afleveringen van het eerste seizoen mochten gaan bekijken. Het slechte nieuws was dus die temperatuur. Gelukkig had ik mijn jas niet afgegeven bij de garderobe, maar na de voorstelling stond ik naast een paar dames die na twee uur in de kou toch echt stonden te klappertanden in hun mooie avondjurkjes. Een minpuntje voor de organisatie, die toch verder hun best had gedaan om het iedereen naar de zin te maken.

De afterparty bood gelukkig iedereen de kans om weer op te warmen. Ook hier konden hier en daar wat Chucky’s gespot worden. Er kon gedanst worden, wat een prettige manier is om snel op te warmen. Verder stonden er wat speelkasten en een airhockeytafel. Een frietwagen voor de deur gaf de bezoekers de kans om van binnenuit op te warmen. Zo was er voor iedereen wel wat te doen en te zien.

De meeste mensen vormden al snel groepjes om over de zojuist bekeken serie te praten. Uiteraard waren de meningen verdeeld, want elke fan heeft zo zijn eigen wensen en verwachtingen. Als je benieuwd bent naar mijn mening, dan kun je de recensie hier op MijnSerie lezen. Ik vond het in ieder geval erg leuk om bij deze première aanwezig te mogen zijn.

11588 chucky 3
Vorige aflevering
Panic Room
Panic Room
03x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Chucky