Boudewijn. Naar het Hart van de Koning

10 / 10
50 min
Documentaire
Volg deze serie
10 / 10
1seizoenen/4afleveringen/2013 - 2013 
NetwerkCanvas/Ketnet
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min20132013 (Beëindigd)
Boudewijn. Naar het Hart van de Koning is een Belgische documentaireserie van de zender Canvas/Ketnet. De serie ging in première op 22 juli 2013.

Boudewijn bezweek in de zomer van 1993 door problemen met zijn hart, maar Boudewijn was ook de man die - in de laatste jaren van zijn leven - radicaal zijn hart volgde. Hij koos voor de minsten en geringsten: migranten en slachtoffers van mensenhandel. Hij sloot een entente cordiale met koninklijk commissaris Paula D'Hondt, en steunde volop journalist Chris De Stoop, die met zijn boek 'Ze zijn zo lief, meneer' ook op politieke tenen had getrapt. Op het einde van zijn leven had Boudewijn het wel gehad met de politiek, maar niet met de grote sociale vraagstukken. Het was in die context dat op zijn begrafenis, voor het oog van ongeveer alle wereldleiders, een prostituee - slachtoffer van mensenhandel - het woord voerde.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 4
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Boudewijn. Naar het Hart van de Koning.

Vergelijkbare series