Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Bob Hearts Abishola eindigt met het vijfde seizoen

Het is officieel: het komende vijfde seizoen van de comedyserie Bob Hearts Abishola van CBS zal het laatste zijn.

De finale-aflevering van de serie wordt uitgezonden op maandag 13 mei, aldus het netwerk. Zoals eerder aangekondigd gaat het vijfde seizoen van Bob Hearts Abishola op maandag 12 februari in van start.

Het nieuws is niet verrassend. Zoals al eerder werd gemeld, hebben alleen de twee hoofdrolspelers, Billy Gardell en Folake Olowofoyeku, van de dertienkoppige vaste cast van de serie hun opties voor seizoen vijf uitgeoefend om fulltime bij de komedie te blijven. Als onderdeel van de kostenbesparende zet om een vernieuwing veilig te stellen, werd de rest aangeboden om door te gaan in terugkerende rollen met een garantie van vijf afleveringen.

Bob Hearts Abishola

Bronnen gaven destijds aan dat men verwachtte dat Bob Hearts Abishola zou eindigen met een vijfde seizoen van dertien afleveringen. Na een dubbele staking zal de komedie van uitvoerend producenten Chuck Lorre, Al Higgins, Gina Yashere en Matt Ross in zijn laatste seizoen nog steeds dertien afleveringen produceren.

"We zijn er zo trots op dat we Bob Hearts Abishola een CBS-komedie kunnen noemen, omdat het heeft geholpen een nieuwe generatie programma's op het netwerk te introduceren," zei Amy Reisenbach, president van CBS Entertainment. "Deze serie toonde op deskundige wijze een liefdesverhaal over een familie en een werkplek-komedie over de ervaring van immigranten met oprechte humor en emotie, terwijl ook de Nigeriaanse cultuur authentiek in beeld werd gebracht.

Het is een eerbetoon aan de weergaloze Chuck Lorre, het geweldige creatieve team onder leiding van Al Higgins, Gina Yashere en Matt Ross, en de talenten van Billy Gardell, Folake Olowofoyeku en de hele cast om deze serie en zijn personages tot leven te laten komen en de kijkers aan te spreken. We zijn van plan om het dit voorjaar te vieren en de fans de meest geweldige afleveringen te geven om te onthouden."

Bob Hearts Abishola is de derde gevestigde scriptserie van CBS die dit seizoen stopt, naast de bekende komedie Young Sheldon en het drama Blue Bloods.

Net als de andere twee is Bob Hearts Abishola een solide kijkcijferkanon van CBS. Het ging in première als de nummer 1 nieuwe komedie van het seizoen 2019-20 televisie. Sinds het tweede seizoen heeft geen enkele komedie op NBC, ABC of FOX meer kijkers getrokken en samen met de maandagse tijdgenoot The Neighborhood waren ze de twee beste komedies in het seizoen 2022-23 onder Afro-Amerikaanse kijkers.

Bob Hearts Abishola van Chuck Lorre Productions en Warner Bros. Television gaat over Bob (Gardell), een zakenman van middelbare leeftijd uit Detroit die tijdens zijn herstel van een hartaanval onverwacht valt voor zijn hartverpleegster Abishola (Olowofoyeku), een Nigeriaanse immigrante, en haar voor zich wil winnen. Niet afgeschrikt door Abishola's gebrek aan interesse of de grote verschillen in hun achtergrond, was Bob vastbesloten haar hart te winnen en uiteindelijk met haar te trouwen, in dit komische onderzoek naar het leven van immigranten in Amerika.

"Bob Hearts Abishola gaat over een onwaarschijnlijk liefdesverhaal, maar ook over de vooronderstelling dat immigranten Amerika groot maken," aldus uitvoerend producenten Yashere, Ross en Lorre. "We vonden het geweldig om deze verhalen tot leven te brengen en we zijn blij dat de fans het laatste hoofdstuk van deze twee families kunnen zien, en het ongelooflijke werk van deze getalenteerde cast en crew."

De serie wordt maandag uitgezonden op CBS en live en on-demand gestreamd op Paramount+.
Vorige aflevering
Kill the Cat
Kill the Cat
05x02
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Bob Hearts Abishola