Beyond (2017)

7,0 / 10
45 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Danny Wilde geeft "Beyond (2017) - Eerste aflevering" een 5.
Geschreven door Danny Wilde op 10 januari 2017.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Beyond (2017) - Eerste aflevering

Na twaalf jaar in een coma te hebben gelegen, ontwaakt de jonge man Holden Matthews (Burkely Duffield, House of Anubis) plotseling. Terwijl zijn vader Tom (Michael McGrady, Southland), moeder Diane (Romy Rosemont, Glee) en jongere broer Luke(Jonathan Whitesell) gelukkig zijn met zijn onverwachte terugkeer, komt Holden er langzaam achter dat hij speciale gaven heeft. In deze eerste aflevering (van in totaal tien) kom je als kijker langzaam achter de achtergrond en geschiedenis van Holden. Hij is destijds in coma geraakt door een ongeluk in een bos toen hij 13 jaar oud was. Hij werd toen achterna gezeten in een bos door een groep jongens en stootte zijn hoofd tegen een boomtak. Nu hij weer bij bewustzijn is, heeft hij natuurlijk twaalf jaar van zijn leven in te halen en probeert hij erachter te komen wat er met hem aan de hand is.

Zijn jongere broer Luke is Holden niet in leeftijd, maar wel in zijn handelen ruim voorbijgestreefd. Hun ouders zijn inmiddels niet meer bij elkaar en leiden allebei hun eigen leven. Holden bezoekt ook zijn jeugdvriend Kevin weer (Jordan Calloway, Unfabulous) Logischerwijze moeten de beide jonge mannen erg aan elkaar wennen, Kevin staat inmiddels op het punt om vader te worden. De oudere broer van Kevin maakte deel uit van de groep jongens die Holden destijds achtervolgden in het bos.

Ondertussen heeft Holden visioenen over zijn verleden, daarbij lijkt het alsof hij betrokken is bij een samenzwering. Terwijl Holden met zijn broer gaat winkelen ontmoet hij een mysterieus meisje Willa. Zij waarschuwt hem die hij niemand kan vertrouwen. Zijn superkrachten zorgen er ondertussen onder andere voor dat als hij met zijn vuist op de grond timmert, dat hij mensen omver kan werpen. Ook kan hij voorwerpen laten smelten en brand stichten terwijl hij bewusteloos is.

© Freeform

Beyond (2017) is ontwikkeld voor Freeform, het Amerikaanse televisiekanaal van Disney. De mensen achter de serie hebben een aardige staat van dienst. De serie is gemaakt door Adam Nussdorf die ook Once Upon a Time in Wonderland maakt. De uitvoerend producenten zijn Tim Kring (Heroes en Touch) en David Eick (Battlestar Galactica). Het tempo van deze eerste aflevering is helaas te laag om als kijker geboeid te blijven. Ondanks diverse aanknopingspunten blijft Holden heel lang niet overtuigd van zijn speciale gaven nadat hij uit zijn coma is gekomen. Terwijl het natuurlijk al uitzonderlijk is dat hij na twaalf jaar stil liggen in een ziekenhuisbed gewoon weer helemaal topfit is.

Hopelijk voegen de makers nog een aantal boeiende ontwikkelingen toe aan de serie, want anders zie ik Beyond geen tweede seizoen halen.


De ontwikkelingen hebben in al die jaren niet stilgestaan, maar de wijze waarop Holden ermee omgaat is weinig boeiend gefilmd. Hier had volgens mij veel meer in gezeten. De serie is gericht op dezelfde doelgroep als The 100 en Pretty Little Liars, maar het acteerwerk is in mijn ogen te matig om deze kijkersgroep aan te spreken. De dialogen zijn verder vrij standaard en er is erg weinig humor in de pilot aflevering. Er gebeurt gewoon te weinig en het verhaal is te dun om deze extra lange start te vullen. Hopelijk voegen de makers nog een aantal boeiende ontwikkelingen toe aan de serie, want anders zie ik Beyond (2017) geen tweede seizoen halen.
Volg Beyond (2017)
Vorige aflevering
There's No Home for You Here
There's No Home for You Here
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Liberator - Seizoen 1

7

Star Trek: Lower Decks - Seizoen 1 (sneak peek)

7.5

El Cid - Seizoen 1

7.5

Lupin - Eerste aflevering

8

The Mandalorian - Seizoen 1 - 2

8

All Stars & Zonen - Seizoen 1

8.5