Barracuda

8.5 / 10
43 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.5 / 10
1seizoenen/4afleveringen/2016 - 2016 
NetwerkABC
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:43 min20162016 (Beëindigd)
Genres:Miniserie
Netwerk:ABC
Barracuda is een Australische miniserie van de zender ABC. De serie ging in première op 10 juli 2016.

Danny Kelly is in deze miniserie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Christos Tsiolkis, een getalenteerd zwemmer die onder het oog van zijn hoog aangeschreven coach toeleeft naar de Olympische Spelen van 2000 in Sydney. Hoewel hij zelf uit een arbeidersgezin komt gaat hij dankzij een studiebeurs naar een zeer prestigieuze privéschool waar regelmatig voor problemen zorgt met andere leerlingen. Ondanks de verschillende problemen die hij kent streeft hij ernaar de jongste Olympische zwemmer ooit voor het Australische team te worden. De bijtitel van deze miniserie luidt dan ook "Winning is everything"
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 4
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Barracuda.

Populaire reacties (2)

avatar CC11
7.8
25 aug 2016
Een fictieve miniserie over een jonge zwemmer uit een modaal arbeidersgezin (half Schots/half Grieks) met heel veel talent die er van droomt om ooit een Olympische medaille te halen.

Om dat doel te bereiken loopt hij, dankzij een studiebeurs, school op een private eliteschool waar het zwemmen hoog aangeschreven staat en waar men al menig regionale successen met zwemmen heeft geboekt.
Zo ook met het team van de 4 x 100 m vrije slag waar hij in terecht komt en die hem, ondanks zijn prestaties en potentieel, liever kwijt dan rijk zijn aangezien zijn komst het einde van één van de andere zwemmers in het team zou kunnen betekenen.

Dit is echter niet het enige aspect van het hele verhaal want na een tijdje blijkt dat hij naast een gouden medaille ook droomt van één van zijn teamgenoten wat niet helemaal wederzijds lijkt te zijn.
Genoeg stof voor iets dat een aangenaam kijkstuk blijkt te zijn en dat, voor een leek als ik, het zwemmen mooi in beeld brengt.

Waar in de eerste afleveringen alles in een aanvaardbaar tempo lijkt te gaan vermoed ik echter dat ergens halverwege de opnames van de derde aflevering een attente boekhouder de makers er van op de hoogte gesteld heeft dat de fondsen begonnen te slinken want plots gaat alles in een rotvaart.
Van de hemel naar de hel en terug is, in tegenstelling tot de eerste helft van deze miniserie, ineens nog maar een kwestie van minuten en daar ging het voor mij dan ook een beetje de mist in.
Plots wordt het allemaal een beetje te oppervlakkig, wat dramatisch hoort te zijn wordt eerder theatraal, en je voelt gewoon dat iemand opdracht gegeven heeft om het verhaal zo snel mogelijk af te ronden, waarna je aan het eind van de vierde aflevering zelf mag uitmaken hoe het precies verder ging.

Jammer en een gemiste kans want, had men dit verhaal over een aflevering of 6 gebracht op het tempo van de eerste helft en er een ietwat deftig, al dan niet vrolijk, einde aan gegeven dan had deze miniserie zonder meer een topper kunnen zijn.
Helaas is dat nu niet echt het geval.

Dat neemt niet weg dat het nog steeds een leuke miniserie is om een keertje op een donkere middag in één ruk uit te kijken.

Zoals gezegd fictie dus, al heeft de schrijver van dit alles, Christos Tsiolkas volgens sommigen zijn verhaal deels gebaseerd op zwemmers Danny Kowalski en Ian Thorpe.
Welk aspect van hun leven en of dit ook waar is laten we best in het midden.
avatar heplam
9.2
5 okt 2016
Heb echt genoten van deze korte maar ontzettend mooie mini serie. Aanrader

Vergelijkbare series

Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Lost
1 stem
Sherlock
1 stem
Barracuda