Attack on Titan

8.5 / 10
24 min
Anime
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Sam Blaauboer geeft "Attack on Titan - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Sam Blaauboer op 5 december 2017.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Attack on Titan - Seizoen 2

Attack on Titan seizoen twee gaat direct verder waar seizoen een is geëindigd. De ‘Female Titan’ zit in een mysterieus kristal opgesloten en een gat in de muur maakt veel los. We volgen nog steeds Erin Yeager, Mikasa Ackermann en Armin Arlett in hun gevecht tegen de horror buiten de muren. Nu de mysterieuze Female Titan is opgesloten zou er meer duidelijk moeten worden, maar de vragen blijven komen.

[image-2370]

Het verhaal focust zich nog steeds rond Eren Yaeger (Bryce Papenbrook, Sword Art Online series), zijn adoptieve zus Mikasa Ackermann (Trina Nishimura, My Hero Academia), en hun jeugdvriend Armin Arlelt (Josh Grelle, Psycho Pass). Na de gebeurtenissen in seizoen een zijn ze niet verder opgeschoten met het heroveren van hun thuisfront Shiganshina, en de kelder vol geheimen blijft gesloten, voornamelijk omdat de Female Titan hen een beetje in de weg zat. Gelukkig is dat probleem in seizoen een hardhandig weggewerkt door Eren en zijn squad en kunnen ze zich nu weer volledig focussen op het terugpakken van het thuisfront. Helaas, gemakkelijker gezegd dan gedaan.

honderden Titans die het leven nog even wat zuurder maken

Door de komst van een nieuwe aap-achtige Titan zijn er weer honderden Titans bijgekomen die het leven nog even wat zuurder maken. In seizoen twee zie je voornamelijk hoe de serie kleine stapjes maakt naar de grote finale die we nog lang niet te zien krijgen, aangezien seizoen drie (want ja, die komt!) nog lang niet hier is. Zo kom je achter geheimen, leer je over bedrog en krijg je interessante informatie die je, als je de manga leest, al lang wist… Oftewel, seizoen twee doet het bij mij wat minder goed dan nummer een. Niet alleen omdat er maar 12 afleveringen zijn van 20 minuten, maar ook om het soort ‘fillers’ die wel vaker voorkomen in anime. Dit neemt overigens niet weg dat de serie het nog steeds onwijs goed doet. De elementen die ze vanuit de manga naadloos hebben overgenomen zijn perfect en de manier waarop ze sommige dingen brachten vond ik persoonlijk heel goed gedaan.

Attack on Titan
© MBS


als manga-lezer zou je snel klaar zijn met het geneuzel in sommige afleveringen

Zoals ik bij de recensie van seizoen een ook al zei, als je de manga hebt gelezen, dan is het kijken van seizoen twee een echte aanrader. Je weet dingen die je nog niet hoort te weten en dit zorgt ervoor dat je op andere dingen gaat letten. Ik moet nu wel toevoegen, als manga-lezer zou je snel klaar zijn met het geneuzel in sommige afleveringen. Ze hadden belangrijke momenten makkelijk in een aflevering kunnen stoppen in plaats van het over twee of misschien we drie afleveringen te smeren.

Ondanks deze dingen blijven ik het nog wel zeggen: Attack on Titan is zeker een van mijn favoriete series, ook al kan het op sommige punten iets beter. Ik wacht vol verwachting op seizoen drie, en hoop dat deze niet weer wordt uitgesteld.
Volg Attack on Titan
Vorige aflevering
The Dawn of Humanity
The Dawn of Humanity
04x28
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_JanWillemK
05 dec 2017 09:51 - 05 dec 2017 09:59
Ikzelf lees geen manga maar heb wel, op aanraden van een voormalig collega die een groot manga/anime fan is, het 1e seizoen gekeken van deze serie en 'One Punch Man' gekeken.
Wel moet ik nog steeds beginnen aan seizoen 2. Ik wachtte echter omdat ik ervan uit ging dat dit seizoen nog niet afgelopen was...? Maar wat ik van jouw recensie begrijp is het 2e seizoen dus al afgelopen. Jammer dat er dan zo weinig afleveringen zijn en dat ze dan nog steeds het nut ervan inzien om fillers te gaan gebruiken.

Maar goed, je hebt me weer nieuwsgierig gemaakt en ik zal binnenkort het 2e seizoen gaan kijken.
Reageer
avatar_SB16
05 dec 2017 12:28
Seizoen 2 is inderdaad zeer kort in vergelijking met seizoen 1. Gelukkig komt in 2018 seizoen 3 uit! Veel kijkplezier en bedankt voor je reactie.
Reageer
Attack on Titan