A Very British Scandal

7.4 / 10
58 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Hessel Hoekstra geeft "A Very British Scandal - Miniserie" een 8.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 14 januari 2022.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

A Very British Scandal - Miniserie

A Very British Scandal is een waardige opvolger van A Very English Scandal. Met sterke acteurs en een pakkende weergave van de tijdsgeest weten de makers een degelijke dramaserie te leveren.

De miniserie A Very English Scandal was in 2018 een groot succes voor de BBC. De miniserie vertelde het waargebeurde verhaal over een sappig schandaal in de Britse geschiedenis. Hoewel het verhaal voor Jeremy Thorpe en Norman Scott wel verteld was, bleek dat er nog wel meer schandalen waren die verfilmd konden worden. Eén van die schandalen is nu verwerkt tot de driedelige miniserie A Very British Scandal.

Het schandaal in kwestie is de scheiding tussen Ian en Margaret Campbell. Ian Campbell (Paul Bettany, Marvel’s WandaVision) was de elfde hertog van het Schotse Argyll en verliet in 1951 zijn vrouw voor de veel jongere Margaret Whigham (Claire Foy, The Crown). Maar de huwelijksgeloften waren nog maar net uitgesproken, of het huwelijk begon al scheuren te vertonen. Wat volgt is een pijnlijk huwelijk, gevolgd door een nog pijnlijkere scheidingsprocedure.

A Very British Scandal weet de tijdsgeest uitstekend te bevangen

Net als haar voorganger weet A Very British Scandal uitstekend de tijdsgeest te bevangen door één voorbeeld uit te lichten. In dit geval was het dus de scheiding tussen twee mensen van adel. Aan de ene kant zie je het geciviliseerde en beschermde hogere klasse zoals we die kennen uit series als Downton Abbey. Aan de andere kant zien we hoe de komst van moderne technologie en massamedia ervoor zorgen dat deze mensen niet veilig zijn voor de publieke opinie. Voor je het weet ligt alles op straat en weet het hele land elk vunzig detail uit je huwelijk.

A Very British Scandal wordt aangevoerd door twee fantastische hoofdrolspelers. Foy en Bettany geven allebei een topperformance en zijn zowel alleen als samen ijzersterk. De spanning is voelbaar wanneer ze woorden wisselen, of die woorden nu onderkoeld of verhit zijn. Verder hebben ook Julia Davis (Sally4Ever), Richard McCabe (Poldark) en Phoebe Nicholls (Doctor Thorne) sterke rollen.

In slechts drie afleveringen beslaat A Very British Scandal een tijdsperiode van 12 jaar. Toch weet de serie de schaarse tijd die het heeft optimaal te benutten en lijkt niets hak op de tak. Het kabbelt lekker voort, zoals Britse series dat uitstekend kunnen, en op de juiste momenten slaagt men erin om de boel te laten exploderen en emotioneel vuurwerk af te leveren. Dat is te danken aan de acteurs. Zij tillen deze scènes alleen maar naar een hoger niveau.

Deze serie kabbelt voort, maar explodeert op de juiste momenten

Met A Very British Scandal weet de BBC weer een sterk drama af te leveren zoals we dat van ze gewend zijn. Met fantastische acteurs, een mooi tijdsbeeld en een pakkende verhaallijn weten ze weer te overtuigen. Er zijn volgens mij nog genoeg andere schandalen in de Britse geschiedenis te vinden, dus hopelijk gaan ze hier binnenkort verder mee aan de slag.
Video on youtube
Volg A Very British Scandal
Vorige aflevering
Episode 3
Episode 3
01x03
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
A Very British Scandal