Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Trigger Point - Eerste aflevering
6
Hessel Hoekstra geeft Trigger Point - Eerste aflevering een 6.

Trigger Point - Eerste aflevering

Voor een serie over explosieven wordt er in de eerste aflevering nog weinig geknald. Hopelijk gaat dit de rest van het seizoen veranderen.
Hoe spannend kan werken voor de explosieve opruimingsdienst zijn? De ITV-serie Trigger Point laat zien dat het werk normaal gesproken uit routineklusjes bestaat. Al zijn er zeldzame gevallen waarin dat niet zo is. Zo ook voor Lana Washington (Vicky McClure, Line of Duty) en Joel Nutkins (Adrian Lester, Undercover (2016)). Ze krijgen een melding van een explosief dat in eerste instantie vrij onschuldig lijkt. Maar als duidelijk wordt hoe de vork echt in de steel zit, is dat reden voor grote paniek.

De eerste aflevering kabbelt lekker voort

De eerste aflevering zelf is nog niet heel spectaculair. We zien vooral hoe Lana en Joel na de melding te werk gaan. En het is vooral routinewerk. Er is wat gedoe met wat apparatuur die niet goed werkt, maar niets om over naar huis te schrijven. Ergens is het wel jammer dat het niet zo spannend is. Maar het laat ook goed zien wat voor een routinewerk dit voor hen is en dat werkt effectief. De grote klapper komt dan ook pas aan het einde van de eerste aflevering en geeft hopelijk aanleiding voor spannendere klussen.

Adrian Lester en Vicky McClure doen het allebei leuk. Ze hebben een fijn onderling samenspel en hun collegiale relatie komt goed naar voren. Net als de bomoperatie kabbelt het een beetje voort. McClure en Lester zijn acteurs die we wel vaker in dit soort series zien en ze weten goed wat ze met hun rol aan moeten. Verder hebben we weinig van andere hoofdrolspelers gezien.

Er zit nauwelijks een verhaallijn in de eerste aflevering. Hopelijk komt daar verandering in

Dan de verhaallijn. Die is er nauwelijks. We zien letterlijk hoe het tweetal in drie kwartier een aantal explosieven ontmantelt. Als onderdeel van een gehele serie kan dit werken, maar als losstaande aflevering werkt dit absoluut niet. Gelukkig eindigt de eerste aflevering met een behoorlijk heftige cliffhanger. En hopelijk gaat dit aanleiding geven voor een hoop goeds dat we nog gaan krijgen.

Met zo’n explosief onderwerp begint Trigger Point heel erg rustig. We zien eigenlijk nog niet zoveel gebeuren. Wel geeft het einde van de eerste aflevering aanleiding om nog een hoop goed te maken. Of de serie met wat meer kruit gaat schieten moet de komende weken blijken.

Over de auter, Hessel Hoekstra

Hessel Hoekstra
Hessel is bioloog en kan vol passie vertellen over planten, dieren en alles wat leeft. Waar hij ook veel over kan vertellen zijn series. Als recensent voor MijnSerie kan hij zijn liefde voor series uitstekend combineren met zijn passie voor schrijven. Hij houdt van series van alle genres uit alle landen, maar heeft een zwak voor Britse series. Zijn favoriete series zijn Doctor Who, His Dark Materials en Line of Duty. Zijn favoriete boom is de zomereik.
Bekijk profiel van Hessel Hoekstra
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Arjensky
24 januari 2022, 18:40
Ik vraag me eigenlijk vooral af wat mensen die professioneel met explosieven bezig zijn van de werkwijze van Nut en Wash vinden. Ik snap best dat de makers iets nodig hebt om een verhaal te vertellen, maar....allemachtig.
0
tweemaalh
25 januari 2022, 11:36
Dat merk je wel vaker bij zulk soort series. Een serie als Vigil nam het ook niet zo nauw met hoe ze aan boord van onderzeeërs werken en dit was aanleiding voor veel kritiek van echte onderzeeërbemanning. Ook moesten ze wat rare en onlogische sprongen maken, maar daar was de eerste aflevering oprecht spannend en zat het los van die sprongen echt goed in elkaar. Dat miste ik hier nog wel.
2
Log in om een reactie achter te laten