Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gelimiteerde serie Senna van Netflix schakelt een versnelling hoger met eerste teaser

Gelimiteerde serie Senna van Netflix schakelt een versnelling hoger met eerste teaser

De biografische F1-serie van Netflix over Ayrton Senna is in een hogere versnelling gezet met een eerste teaser.
De serie, die later dit jaar in première gaat, heeft Gabriel Leone (foto onder) in de hoofdrol als de gelijknamige coureur. De trailer recreëert zijn historische overwinning tijdens de Grand Prix van Brazilië in Interlagos in 1991, na een uitdagende race waarin hij meestal vastzat in de zesde versnelling en ook de eerste keer dat hij won in zijn geboortestad Sao Paulo.De teaser toont ook mogelijke gedachten en ervaringen, afgewisseld met beelden van de race, die Senna brachten tot waar hij was gekomen in zijn carrière voordat hij tragisch stierf in 1994.

De zesdelige serie begint met het ontstaan van de autosportcarrière van de drievoudig F1-kampioen, wanneer hij naar Engeland verhuist om deel te nemen aan de Formule Ford, en loopt tot aan zijn tragische ongeluk in Imola, Italië, tijdens de Grand Prix van San Marino.

In Senna speelt ook Kaya Scodelario mee, wiens moeder Braziliaans is, net na haar rol in The Gentlemen op Netflix.

Met Vicente Amorim als showrunner en coregisseur, samen met Julia Rezende, wordt Senna geproduceerd door Fabiano Gullane en Caio Gullane met de steun van Senna Brands en de familie van de coureur.

Ook Alice Wegmann als Ayrton's eerste vrouw Lilian Vasconcelos, Camila Márdila als zijn zus Vivianne Senna, Christian Malheiros als zijn vriend Maurinho, Gabriel Louchard als Galvão Bueno, Hugo Bonemer als Nelson Piquet, Julia Foti als Adriane Galisteu, Marco Ricca als zijn vader 'Maurão' Senna, Nicolas Cruz als zijn broer Leonardo Senna, Rodrigo Veloso als zwager Flavio en Susana Ribeiro als zijn moeder Zaza Senna, plus een internationale cast met Matt Mella, Arnaud Viard, Patrick Kennedy, Joe Hurst, Johannes Heinrichs, Keisuke Hoashi, Leon Ockenden, Richard Clothier, Steven Mackintosh en Tom Mannion spelen mee.

Hoofdscenarist is Gustavo Bragança en schrijvers zijn Álvaro Campos, Gustavo Bragança, Rafael Spínola, Thais Falcão en Álvaro Mamute. Amorim regisseert samen met Júlia Rezende.

Een documentaire van Asif Kapadia over Senna won in 2011 twee BAFTA's.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten