Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Schrijver Neil Simon overleden

Schrijver Neil Simon overleden

De Amerikaanse toneelschrijver Neil Simon is overleden. Hij is 91 jaar geworden. Simon was een van de succesvolste schrijvers van met name komedies.
Een van zijn beroemdste stukken is The Odd Couple (Een Vreemd Paar) uit 1965 over twee vrienden die elkaars tegenpolen zijn. Het werd bijna duizend keer opgevoerd.

Een paar jaar later werd het stuk verfilmd met Walter Matthau en Jack Lemmon in de hoofdrollen. Later volgde een televisieserie, die ook in Nederland miljoenen kijkers trok. Later werden nog twee televisieversies van The Odd Couple gemaakt, waarvan de meest recente tot 2017 bij CBS te zien was.

Embed from Getty Images
Neil Simon

Neil Simon, geboren in New York, begon zijn schrijverscarrière in de jaren vijftig voor de radio en de televisie. De verhalen van Simon gaan vaak over gewone mensen en hun problemen en frustraties. Vaak zijn het best aardige mensen waarmee de toeschouwers zich makkelijk kunnen identificeren en die door Simon met veel respect worden beschreven.

Simon schreef tot op hoge leeftijd door en werd vele malen gelauwerd. Hij had meer Oscar- en Tony-nominaties dan welke andere toneelschrijver ook. In 1989 kreeg hij de Lifetime Achievement Award bij de uitreiking van de American Comedy Awards.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten