Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Schrijver Neil Simon overleden

De Amerikaanse toneelschrijver Neil Simon is overleden. Hij is 91 jaar geworden. Simon was een van de succesvolste schrijvers van met name komedies.

Een van zijn beroemdste stukken is The Odd Couple (Een Vreemd Paar) uit 1965 over twee vrienden die elkaars tegenpolen zijn. Het werd bijna duizend keer opgevoerd.

Een paar jaar later werd het stuk verfilmd met Walter Matthau en Jack Lemmon in de hoofdrollen. Later volgde een televisieserie, die ook in Nederland miljoenen kijkers trok. Later werden nog twee televisieversies van The Odd Couple gemaakt, waarvan de meest recente tot 2017 bij CBS te zien was.

Embed from Getty Images
Neil Simon

Neil Simon, geboren in New York, begon zijn schrijverscarrière in de jaren vijftig voor de radio en de televisie. De verhalen van Simon gaan vaak over gewone mensen en hun problemen en frustraties. Vaak zijn het best aardige mensen waarmee de toeschouwers zich makkelijk kunnen identificeren en die door Simon met veel respect worden beschreven.

Simon schreef tot op hoge leeftijd door en werd vele malen gelauwerd. Hij had meer Oscar- en Tony-nominaties dan welke andere toneelschrijver ook. In 1989 kreeg hij de Lifetime Achievement Award bij de uitreiking van de American Comedy Awards.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Gisteren, 16:00
1
Hulu heeft de trailer voor de Amerikaanse dramaserie Normal People naar buiten gebracht. De serie is vanaf eind april te zien op Hulu.
Gisteren, 11:00
1
Resident Evil, die gebaseerd is op de gelijknamige video gamereeks, is uitgesteld. De opnames kunnen niet beginnen vanwege het coronavirus.
Gisteren, 10:00
De serie Tinseltown van onder andere William J Mann en Kevin Murphy gaat in productie bij Spectrum Originals. De serie is gebaseerd op de bestseller van Mann.
Gisteren, 09:00
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe ga je je tijd vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
maandag, 16:00
2
De komedieserie Trying van AppleTV+ start begin Mei. De streamingdienst heeft nu een trailer online gezet.
maandag, 15:00