Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Cate Blanchett krijgt hoofdrol in serie Mrs. America

Cate Blanchett krijgt hoofdrol in serie Mrs. America

Cate Blanchett krijgt de hoofdrol in de Amerikaanse televisieserie Mrs. America, die gebaseerd is op het levensverhaal van de Amerikaanse schrijver, advocaat en conservatieve activist Phyllis Schlafly.
Voor tweevoudig Oscar-winnares Blanchett is het haar eerste rol op de Amerikaanse televisie, meldt The Hollywood Reporter. Mrs. America zal negen afleveringen bevatten en is te zien op FX.

Blanchett speelt de rol van Schlafly, die in 2016 op 92-jarige leeftijd overleed. Ze werd ook wel 'de moeder van de Amerikaanse conservatieve beweging' genoemd. Schlafly verzette zich sinds de jaren zeventig tegen het feminisme.

Embed from Getty Images
Cate Blanchett

John Landgraf, topman van FX, noemt Blanchett een van de grootste acteurs van deze tijd. "We twijfelen er niet aan dat Cate de perfecte actrice is om de rol van Phyllis Schlafly te spelen, een van de meest polariserende en gecompliceerde figuren uit de jaren zeventig."

In 2005 kreeg Cate Blanchett een Oscar voor haar bijrol in de speelfilm The Aviator en in 2014 voor de hoofdrol in Blue Jasmine. Zij speelde ook in de televisieseries Bordertown en Heartland.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten