Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
BBC Studios werkt aan nieuwe serie Lady Macbeth

BBC Studios werkt aan nieuwe serie Lady Macbeth

BBC Studios, bekend van series als Doctor Who, Good Omens en Luther, ontwikkelt een dramaserie gebaseerd op het levensechte verhaal achter de moorddadige en Machiavellistische Lady Macbeth.
BBC Studios North heeft een pilot ontwikkeld voor Lady Macbeth. De serie vertelt het epische en gewelddadige verhaal van Lady Macbeth vanuit het vrouwelijke perspectief, toen ze Gruoch Ingen Boite was. Gruoch heeft een voorgevoel van de dood van haar eigen zoon. Om hem te beschermen neemt ze daarom het heft in eigen handen om Macbeth te vermoorden. Maar dat kan niet zomaar.

BBC Studios is op zoek naar externe omroepen die de serie willen uitzenden. Het is dus niet zeker of Lady Macbeth bij een BBC-zender te zien zal zijn. “We willen laten zien dat we een content-maker zijn van wereldklasse die series kan maken voor alle platforms en dus ook voor Amerikaanse netwerken”, zegt producer Tom Sherry. "Dit project voelt echt te groot voor alleen het Verenigd Koninkrijk. Als je terugkijkt op Game of Thrones, is het eigenlijk te groot voor de BBC."

De pilotaflevering is geschreven door Svet Rouskov, die ook The Colony schreef.

Embed from Getty Images
Svet Rouskov
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten