Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Sciencefiction roman Sublimation land bij Universal Studios voor televisie-adaptatie

Sciencefiction roman Sublimation land bij Universal Studios voor televisie-adaptatie

Isabel J Kim's debuutroman Sublimation, die nogal wat stof heeft doen opwaaien in uitgevers- en televisiekringen, is geland bij Universal International Studios.
De USG-studio verwierf de rechten op de literaire sciencefictionroman in een zeer concurrerende situatie en plant een seriebewerking.

15270 Isabel J Kim

Assemble Media, het IP-creatie- en productiebedrijf, bracht het boek naar uitgevers voordat ze de adaptatierechten voor televisie verkochten. Kims (foto) boek leverde haar na een veiling van zes uitgeverijen een drie-boeken-deal van zeven cijfers op voor de Noord-Amerikaanse uitgeefrechten.

Deze deal is tot stand gekomen tussen Macmillan's Tor Publishing Group Senior Editor Carl Engle-Laird en Steven Salpeter van Assemble Media, dat achter films zit als The Forgiven, met Jessica Chastain, Ralph Fiennes en Matt Smith, en Gia Coppola's Mainstream.

Salpeter, die President of Literary and IP is, directeur Jack Heller en Caitlin de Lisser-Ellen, VP of Production and Development, werkten samen met het Global Scripted Series-team van UIS en zullen samen met Kim optreden als uitvoerend producent.

Het boek speelt zich af in een wereld waar een proces genaamd 'instancing' een persoon splitst in twee verschillende kopie├źn: een die migreert en een die blijft. Het verhaal ontvouwt zich wanneer een gemigreerde vrouw terugkeert naar Seoul en haar andere ik onder ogen moet zien, terwijl de New Yorkse ik van haar jeugdvriend haar meesleept in een samenzwering om de toekomst van instancing te beheersen, waardoor beide versies van hem terugkomen in haar leven met wereldwijde gevolgen.

Het Creative Acquisitions and IP Management team van USG, onder leiding van Jordan Moblo, stond achter het veiligstellen van de rechten op het boek.

Kim is een Koreaans-Amerikaanse speculatieve, sciencefiction- en horrorauteur uit New York. Ze is een Shirley Jackson Award-winnaar en haar korte fictie is gepubliceerd in vele genre fictie tijdschriften en bloemlezingen.

Ze zei: "Ik ben verheugd om samen te werken met Universal International Studios en Assemble Media aan de serieverfilming van mijn debuutroman, Sublimation. Het creatieve team deelde een visie op de verfilming van Sublimation die echt indruk op me maakte en die trouw voelde aan de wereld van mijn roman. Ik ben zo enthousiast om met hen samen te werken aan het project."

"Vanaf de eerste pagina voel je je aangetrokken tot deze personages en deze wereld die zulke rijke thema's verkent door middel van dit paradoxale bestaan dat Isabel zo subliem heeft vastgelegd", zegt Kelsey Balance, SVP, Global Scripted Series, Universal International Studios. "Het is verbijsterend dat dit haar eerste roman is, want het is zo meeslepend maar ook zo fris en creatief. We kunnen niet wachten om haar visie naar het publiek over de hele wereld te brengen."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten