Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Overzicht nieuwe series in mei 2024

Overzicht nieuwe series in mei 2024

Net als in april 2024 hebben we alle* nieuwe series die in mei 2024 uitkomen voor je op een rijtje gezet.

* A Man in Full


Te zien vanaf: Donderdag 2 Mei bij Netflix.
Verhaal: Een vastgoedmagnaat uit Atlanta die plotseling failliet gaat en zijn imperium probeert te verdedigen tegen degenen die proberen te profiteren van zijn val uit de gratie.
De cast: L. Warren Young, Jeff Daniels, Bill Camp, Aml Ameen, Jon Michael Hill, Shanita Wilburn
Genre: Miniserie
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* The Tattooist of Auschwitz


Te zien vanaf: Donderdag 2 Mei bij Peacock.
Verhaal: Gebaseerd op de gelijknamige roman, is dit het krachtige waargebeurde verhaal van Lale Sokolov, een joodse gevangene die tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht kreeg om ID-nummers op de armen van gevangenen te tatoeëren in het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau.
De cast: Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Melanie Lynskey, Jonas Nay, Harvey Keitel
Genre: Drama
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Tales of the Empire


Te zien vanaf: Zaterdag 4 Mei bij Disney+.
Verhaal: Een reis naar het angstaanjagende Galactische Rijk door de ogen van twee krijgers op uiteenlopende paden, die zich afspelen in verschillende tijdperken. Nadat ze alles heeft verloren, navigeert de jonge Morgan Elsbeth door de zich uitbreidende imperiale wereld in de richting van een pad van wraak, terwijl voormalig Jedi Barriss Offee doet wat ze moet doen om een snel veranderend sterrenstelsel te overleven. De keuzes die zij maken zullen hun lot bepalen.
De cast: Lars Mikkelsen, Diana Lee Inosanto
Genre: Animatie
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Dark Matter (2024)


Te zien vanaf: Dinsdag 7 Mei bij Apple TV+.
Verhaal: Op een nacht terwijl hij door de straten van Chicago naar huis loopt, wordt Jason Dessen - een natuurkundige, professor en familieman - ontvoerd in een alternatieve versie van zijn leven. Verwondering verandert al snel in een nachtmerrie wanneer hij probeert terug te keren naar zijn realiteit te midden van het multiversum van levens die hij had kunnen leven. In dit labyrint van geestverruimende realiteiten begint hij aan een aangrijpende reis om terug te keren naar zijn ware familie en hen te redden van de meest angstaanjagende, onverslaanbare vijand die je je maar kunt voorstellen: hijzelf.
De cast: Oakes Fegley, Joel Edgerton, Jennifer Connelly, Alice Braga, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi
Genre: Sciencefiction
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Bodkin


Te zien vanaf: Donderdag 9 Mei bij Netflix.
Verhaal: Een groep podcasters gaat op onderzoek uit naar de mysterieuze verdwijning van drie vreemden in een idyllisch Iers stadje. Maar wanneer ze aan de touwtjes beginnen te trekken, ontdekken ze een verhaal dat veel groter en vreemder is dan ze zich hadden kunnen voorstellen.
De cast: Siobhán Cullen, Will Forte, Robyn Cara, Chris Walley, David Wilmot
Genre: Mysterie
Land van herkomst: Ierland
Video on youtube


* Kameleon


Te zien vanaf: Donderdag 9 Mei bij Streamz.
Verhaal: In de komische dramareeks Kameleon proberen vier jeugdvrienden te ontsnappen uit de wijk in Antwerpen waar ze zijn opgegroeid; een wijk waar kansen niet talrijk zijn en waar heel wat jongeren kiezen voor de ‘get rich fast’-optie van drugscriminaliteit. Daaraan ontsnappen blijkt niet zo evident te zijn. De flamboyante dagdromer Chris wil een carrière als acteur. Maar doorbreken wil ‘m maar niet lukken. Ligt dat aan zijn huidskleur, aan een gebrek aan kansen, aan zijn inzet of suckt hij gewoon? Hoeveel tegenslagen hij ook kent, Chris geeft niet op, net als zijn jeugdvrienden Kofi - die muzikant wil worden -, Blackson en Tina. De vier noemen zichzelf ironisch 'de Kameleons', een dier dat zich moeiteloos kan aanpassen aan zijn omgeving en daarvoor makkelijk van huidskleur switcht.
De cast: Noa Tambwe Kabati, Namzoya Abdulwahid, Tama Theophore Kabeya, Britt Hellinx, Joffrey Anane, Ayana Doucouré
Genre: Dramedy
Land van herkomst: Belgie
Helaas nog geen trailer beschikbaar.

* Doctor Who (2024)


Te zien vanaf: Zaterdag 11 Mei bij Disney+.
Verhaal: De dokter en zijn vrienden reizen vanaf het begin van de menselijke geschiedenis naar verre buitenaardse werelden. En overal waar ze komen, vinden ze avontuur, terreur, plezier, achtervolgingen, vreugde en monsters.
De cast: Ncuti Gatwa, Millie Gibson, Golda Rosheuvel, Jinkx Monsoon, Chris Mason, George Caple
Genre: Sciencefiction
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Video on youtube


* Tires


Te zien vanaf: Donderdag 23 Mei bij Netflix.
Verhaal: Will, de nerveuze en ongekwalificeerde erfgenaam van een autoreparatieketen, probeert het bedrijf van zijn vader weer op de rails te krijgen, ondanks de voortdurende martelingen van zijn neef en nu werknemer, Shane.
De cast: Steve Gerben, Shane Gillis, Chris O'Connor, Kilah Fox, Stavros Halkias
Genre: Comedy
Land van herkomst: Amerika
Helaas nog geen trailer beschikbaar.

* Jurassic World: Chaos Theory


Te zien vanaf: Vrijdag 24 Mei bij Netflix.
Verhaal: Darius Bowman, een jonge paleontoloog, ontdekt levende dinosaurussen in de wildernis van Californië.
De cast: Paul-Mikél Williams, Sean Giambrone
Genre: Animatie
Land van herkomst: Amerika
Video on youtube


* Eric


Te zien vanaf: Donderdag 30 Mei bij Netflix.
Verhaal: Vincent Sullivan is de hoofdpoppenmaker en poppenspeler van Amerika's populairste kindershow. Zijn leven begint te ontrafelen wanneer zijn jonge zoon, Edgar, verdwijnt. Nu hij dakloos is en te maken heeft met drugsverslaving, ontdekt Vincent dat zijn enige metgezel Eric is, een twee meter hoge blauwe pop, die hem meeneemt op een reis om zijn zoon te vinden en een weg naar huis te vinden.
De cast: Ivan Morris Howe, Benedict Cumberbatch, Gaby Hoffmann, McKinley Belcher III, Dan Fogler, Clarke Peters
Genre: Miniserie
Land van herkomst: Amerika
Helaas nog geen trailer beschikbaar.

*Het kan zijn dat er tijdens het publiceren van deze lijst nog datums bekend worden gemaakt, helaas is dit niet te voorkomen. Maar geef het in de reacties door als je nog een serie bent tegengekomen of er een datum is gewijzigd.

** Na overleg hebben we besloten om programma’s, zoals reality-, competitie-, huis en tuin-, spel-, kook-, praat-, sport-, special interest-, kinder/family programma’s en kinderanimatie niet meer op te nemen in dit overzicht. Het overzicht met ook deze programma’s is hier te vinden.

Veel kijkplezier en tot volgende maand.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

JanWillemK
di 30 april, 11:20
Sowieso Dark Matter, ook al is de trailer die jullie neer hebben gezet van de verkeerde serie :P. Die trailer is namelijk van de gecancelde serie met dezelfde naam: https://www.mijnserie.nl/dark-matter/
Dit is de correcte trailer: https://www.youtube.com/watch?v=j6ucGt_Xp14

Apple is mijn nieuwe factoriete science fiction zender geworden.. Ze brengen de laatste tijd echt zeer goede series uit.
4
DAVE2804
di 30 april, 11:41
Veranderd.
1
Futsudo
di 30 april, 12:24
Sowieso The Tattooist of Auschwitz en daarnaast zeker Dark Matter (2024). Naast de sciencefiction brengt Apple voor mij in meerdere genres geweldige series uit. Er staan ondertussen behoorlijk wat pareltjes op Apple TV+.
3
BlackBiker
di 30 april, 14:36
Dark Matter is het enige dat hierbij staat dat me wel aardig lijkt.
Dr. Who is al heel lang "mijn dokter" niet meer en die laat ik links liggen.
3
Annemaris55
di 30 april, 18:24
The Tattooist of Auschwitz’ heb ik net het boek van uit. Ben benieuwd of de serie net goed goed zal zijn. Bodkin lijkt me ook wel wat
1
Sproet2jes
di 30 april, 22:46
Bodkin lijkt me wel wat en..Jurassic World: Chaos Theory *
-1
toetje1977
wo 1 mei, 00:29
A man in full, ben benieuwd naar Jeff Daniels, die was erg goed in The Newsroom. Verder Dark Matter en mogelijk Bodkin. Tires misschien, Shane Gilles is grappig, benieuwd of dat in een serie ook uit de verf komt
0
Log in om een reactie achter te laten