Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Noir drama The Sensitive Kind met Ethan Hawke krijgt pilot-bestelling van FX

Noir drama The Sensitive Kind met Ethan Hawke krijgt pilot-bestelling van FX

FX heeft een pilotorder gegeven aan The Sensitive Kind, een spraakmakend dramaproject met Ethan Hawke in de hoofdrol.
De serie is gecreëerd en geproduceerd door Sterlin Harjo, medebedenker, uitvoerend producent en showrunner van de veelgeprezen serie Reservation Dogs van het netwerk.

14843 Ethan Hawke en Sterlin Hajo

The Sensitive Kind markeert een reünie - Hawke (foto, links) speelde een gastrol in Reservation Dogs als Rick Miller in de voorlaatste aflevering van de serie, getiteld Elora's Dad, waarin hij de vader van Elora Danan (Devery Jacobs) speelde die ze nooit had ontmoet.

The Sensitive Kind, gecreëerd door Harjo (foto, rechts), is een Tulsa noir over een man (Hawke) die te veel weet.

Harjo is ook schrijver en regisseur van de pilot, die hij en Hawke samen met Garrett Basch produceren. Het project valt onder Harjo's algemene deal met FX Productions.

De bestelling voor The Sensitive Kind komt op de hielen van Reservation Dogs, dat drie bekroonde seizoenen op FX beëindigde. John Landgraf, de topman van het netwerk, vertelde deze week dat hij en zijn team zich richten op het vinden van waardige opvolgers voor Reservation Dogs en de handvol andere succesvolle series die het afgelopen jaar werden afgerond.

"We hebben dringend behoefte aan nieuwe drama's en komedies, te beginnen in 2025," zei hij, eraan toevoegend dat hij "wanhopig op zoek is naar het volgende grote ding" nadat de schrijversstaking de ontwikkeling vorig jaar zes maanden onderbrak en dat zijn team in hun zoektocht leunt op het rooster van algemene deals van FX Productions en Disney TV Studios.

Reservation Dogs won in elk seizoen een AFI Award als een van de 10 Outstanding TV Programs van het jaar. Harjo's eerdere verhalende en documentairewerk omvat de speelfilms Love and Fury, Mekko, This May Be the Last Time, Barking Water en zijn Sundance Award-winnende regiedebuut Four Sheets to the Wind.

Viervoudig Oscargenomineerde Hawke schreef en regisseerde onlangs de Flannery O'Connor-biopic Wildcat, waarin zijn dochter Maya Hawke de hoofdrol speelt. Hij keert ook terug voor The Black Phone 2, het vervolg op de succesvolle Blumhouse-Crooked Highway-Universal productie uit 2022.

In series speelde Hawke zijn seriedebuut in Blumhouse's Showtime-serie The Good Lord Bird. Hawke was ook uitvoerend producent en schreef mee aan de serie die gebaseerd is op de roman van James McBride. Ook was hij te zien in Marvel's Moon Knight, tegenover Oscar Isaac als het titelpersonage.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten