Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Hulu gaat niet verder met gelimiteerde serie over zanger en acteur Sammy Davis Jr.

Hulu gaat niet verder met de geplande serie over Sammy Davis Jr., met Elijah Kelley als de Candy Man, van Lee Daniels en 20th Television.
Bronnen melden dat 20th Television het project gaat verkopen aan andere kopers en van plan is om extra talent van hoog niveau aan te trekken voordat het wordt uitgebracht als onderdeel van een agressieve poging om een nieuw thuis te vinden.

De studio heeft onlangs een andere streamingserie, The Spiderwick Chronicles (coproductie met hoofdstudio Paramount TV Studios), aan Roku kunnen verkopen, nadat Disney+ had besloten er niet mee door te gaan.

Het terugdraaien van de pick-ups voor beide series vindt plaats in het kader van een bezuiniging op de inhoudsuitgaven van alle divisies van Hulu en Disney+ moederbedrijf Disney, die het bedrijf eerder dit jaar aankondigde. Daarnaast hebben alle mediabedrijven hun streamingstrategieën heroverwogen door te snijden in de programmakosten met een hernieuwde focus op winstgevendheid.Hulu bestelde de langverwachte Sammy Davis Jr. (foto) gelimiteerde serie in april 2022. In februari 2023 werd Kimberly Harrison (The Crossover) aangetrokken als showrunner.

Geschreven door Daniels en Thomas Westfall op basis van de biografie van Will Haygood, In Black and White: The Life of Sammy Davis Jr. en geïnspireerd door Alex Haley's interview met Davis, verkent de acht afleveringen durende serie het leven van de entertainer door de lens van zijn raciale identiteit en zijn complexe relatie met de zwarte gemeenschap.

Het draait om Davis (Kelley), die uitgroeide van vaudeville-artiest tot een van de beroemdste Afro-Amerikaanse entertainers van de jaren 1950 en 1960 (en het enige zwarte lid van Frank Sinatra's Rat Pack). Tegelijkertijd werd hij het grootste deel van zijn carrière omringd door controverse en spot - over zijn affaires met blanke filmsterren, zijn huwelijk in 1960 met de Zweedse actrice May Britt, zijn bekering tot het Jodendom, zijn toenadering tot de Kennedy-familie (en later Richard Nixon) en zijn problemen met alcohol en drugs.

Harrison produceert uitvoerend samen met Daniels, die de eerste twee afleveringen regisseert, en Westfall. Marc Toberoff en Pam Williams zijn ook uitvoerend producenten. Haygood en Kelley produceren.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten