Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Amazon Prime binnenkort te zien in Nederland

Kort na het bericht dat HBO Nederland per 1 januari 2017 niet meer te zien zal zijn in Nederland komt Amazon met goed nieuws. De Amerikaanse streamingdienst Amazon zal zeer binnenkort naar Nederland komen met Prime Video.

RTL president Bert Habets vertelde dit nieuwtje in de College Tour aflevering met Netflix president Reed Hastings dat Amazon hem regelmatig voor de voeten loopt met de koop van uitzendrechten. Over rechten gesproken, Amazon heeft al Conviction (2016) van ABC en Into the Badlands van AMC aangeschaft. Ook heeft het miljardenbedrijf een aantal Nederlandse films gekocht.

Wat zeker te zien zal zijn bij Prime Video is The Grand Tour (2016) van Amazon, die op 18 november in première gaat. Wanneer Amazon met Prime Video komt in Nederland en of alle Amazon series en welke andere series te zien zullen zijn is nog niet bekend gemaakt.

Zal jij een abonnement nemen op Prime Video van Amazon?


Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Lange
30 sep 2016 12:04 -
Amazon Prime is binnen Europa al te zien in Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk. Daar maakt de videodienst deel uit van een breder abonnement, waarmee gebruikers ook toegang hebben tot gratis e-books, digitale muziek en pakketverzendingen. Een abonnement kost 49 euro per jaar: ongeveer helft minder dan concurrenten als Netflix en Videoland.
Reageer
avatar_Isa1001
30 sep 2016 12:22 -
Daarmee kun je neem ik aan niet de HBO series volgen.
Reageer
avatar_Katz
03 okt 2016 12:32
De HBO series bestaan niet, ze hebben simpelweg de rechten om verschillende series uit te zenden. Als ze ermee stoppen, en alle partijen gaan akkoord dat een nieuwe zender zoals Amazon Prime de huidige rechten krijgt, dan zullen de meeste series gewoon doorlopen.
Reageer
avatar_CC11
30 sep 2016 13:21 - 30 sep 2016 13:49
Zoals ik gisteren hier al elders schreef zullen er op termijn met Netflix en Amazon maar twee diensten overblijven binnen de lage landen.
Voor al de rest zal de markt te klein zijn om bij ons te kunnen overleven.

Van een zender als HBO, die over het algemeen voor kwaliteit bekend staat, worden de rechten ongetwijfeld op zeker moment door de meestbiedende van de twee opgekocht voor onze regio.
Want waar Ziggo nu nog een exclusieve deal heeft met HBO zal ook dat contract niet van onbepaalde duur zijn.
Komt nog bij dat, indien ik de cijfers op het internet mag geloven, momenteel HBO bij slechts 5% (386.000) van alle huishoudens op de kabel zit in Nederland terwijl "HBO Now!" 800.000 klanten heeft, een cijfer dat duidelijk beneden de verwachte 1 tot 2 miljoen abonnees ligt.

Dat de toekomst er voor HBO op dit moment niet goed uitziet aangezien met "Game Of Thrones" hun belangrijkste serie ook op haar einde loopt met nog 2 seizoenen en 13(?) afleveringen in het verschiet, laat zich raden.

Ter vergelijking : Netflix zou in Nederland momenteel 1,47 miljoen abonnees (19%) hebben en wereldwijd meer dan 81 miljoen, waarvan er 6 miljoen in het laatste jaar bijkwamen.

Andere streamingdiensten, voor zover ze hier al enige betekenis hebben, zullen meer dan waarschijnlijk gewoon verdwijnen omdat ze nauwelijks eigen content aanbieden en we van hen eigenlijk mogen aannemen dat ze ook niet de middelen hebben om meer te kunnen aanbieden.
Een Videoland met circa 100.000 abonnees in Nederland aan € 8,99/maand stelt uiteraard niets voor in vergelijking met een Netflix die dit jaar zowat 6 miljard dollar besteed aan nieuwe content.

Dat gegeven zal er zeker niet op verbeteren wanneer Netflix en Amazon hier een oorlogje onder elkaar beginnen om zo veel mogelijk klanten te werven, want die moeten deels uiteraard komen van nu nog bestaande andere diensten.
Reageer
avatar_pet290175
30 sep 2016 15:56 -
Tjee, hoeveel moet dat wel niet kosten. ?
Reageer
avatar_Lange
30 sep 2016 16:14
Zoals ik hierboven in mijn reactie schreef. Kost het in andere EU landen 49,- per jaar. Wat de prijs gaat worden in Nederland is nog niet bekend.
Reageer
avatar_pet290175
30 sep 2016 17:48 -
Sorry, dan heb ik het over hoofd gezien. Bedankt voor je reactie, Lange.
Reageer

Laatste nieuws

De Amerikaanse komedieserie Curb Your Enthusiasm is door HBO vernieuwd met een elfde seizoen.
Gisteren, 16:00
1
Netflix heeft een trailer uitgebracht voor Cursed (2020) met Katherine Langford (13 Reasons Why). De serie verschijnt 17 juli bij de streamingdienst.
Gisteren, 15:00
1
In juni mochten we weer naar pretparken, restaurants, bioscopen en escape rooms. Maar helemaal 'vrij' zijn we nog steeds niet. De 1,5 meter samenleving is en blijft een feit. En dat raakt ons allemaal.
Gisteren, 14:00
4
Netflix heeft de Belgische sciencefictionserie Into the Night vernieuwd met een tweede seizoen.
Gisteren, 13:00
2
Netflix heeft Ozark vernieuwd met een vierde seizoen, wat ook het laatste seizoen van de Amerikaanse misdaadserie wordt.
Gisteren, 12:00
2
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56