De publieke zenders in Duitsland zijn overeengekomen om 100 miljoen euro jaarlijks te investeren in lokale producties. ARD en ZDF hebben allebei aangekondigd dat zij hun budgetten voor drama zullen ophogen en meer zullen investeren in series met een groot budget.
ARD heeft het groen licht gegeven aan het ambitieuze historische drama Charite van het Berlijnse productiehuis UFA Fiction. Deze gelimiteerde zesdelige serie zal vertellen over de geschiedenis van het legendarische Charite ziekenhuis, het ziekenhuis dat door velen wordt genoemd als de uitvinder van modern medisch onderzoek.
Televisieproducent Nico Hofmann kondigde het project voor het eerst aan op het Mipcom in Cannes twee jaar geleden. Hij zal de serie samen met Benjamin Benedict en Jana Brandt van de regionale zender van ARD, MDR, produceren. De bekende Duitse schrijfster Dorothee Schon zal het script voor de serie schrijven samen met dokter en medisch historici Sabine Thor-Wiedemann.
De Duitse publieke zenders zitten er goed bij na een subsidie van één miljard euro. De subsidie loopt tot 2016. De Duitse film en televisieproducers hebben de publieke netwerken wel onder druk gezet om een deel van dat geld te besteden aan originele producties. Er gaan ook al stemmen op om het televisiegeld, dat alle Duitsers dienen te betalen om de publieke zenders te bekostigen, te verlagen.
Duitsland loopt tot nu toe achter op haar Europese buren, zoals Denemarken (The Killing, Borgen, Bron/Broen) en Frankrijk (Les Revenants), als het gaat om de verkoop van hoogwaardige producties van eigen bodem aan het buitenland.
ook lopen we jaren achter op gebied van de HD uitzendingen, hier mondjesmaat, in Duitsland bijna alles standaard in HD, zelfs op de vele regionale omroepen....