Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Aantal jaarlijkse gescripte series gedaald

Er is een daling in het totale aantal van gescripte series die jaarlijks zijn uitgebracht, niet zo gek aangezien veel producties vorig jaar hebben stilgelegen.

FX begon in 2009 met het tellen van het totale aantal series met een script per jaar. Sinds dat jaar is het totale aantal nog nooit gedaald, tot nu. FX-voorzitter John Landgraf werd ooit bekend door de term peak TV, waarmee hij voorspelde dat het aantal series snel zou afnemen na een periode van snelle groei. Vorig jaar werden er 493 gestripte series gemaakt, in 2019 waren dat er nog 532. Het totale aantal is dus met 7% gedaald.

Maar dat zegt niets over de toekomst. 2020 was een uitzonderlijk jaar. Het coronavirus zorgde ervoor dat de producties van series werden stilgelegd. In 2021 wordt er wel weer een flinke toename van het totale aantal gestripte series. Want de nieuwe streamingdiensten HBO Max, Disney +, Peacock en Apple TV + zijn nog steeds flink aan het uitbreiden met nieuwe series. Daarnaast breidt Amazon ook nog steeds uit en komt Netflix nog steeds met nieuwe series.


John Landgraf
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Claire Foy zal de cast leiden van de Britse acht afleveringen van 60 minuten Britse thriller-serie Marlow van BritBox van Motive Pictures en Endeavour Content.
Vandaag, 16:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het zevende seizoen van The 100. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Natalie Dormer ook op haar cv heeft staan.
Vandaag, 14:00
Jessica Williams en Chris 'Comedian CP' Powell gaan samen met William Jackson Harper spelen in het tweede seizoen van Love Life.
Vandaag, 13:00
Het tweede seizoen van DC's Stargirl gaat begin augustus in première bij The CW. Ondertussen is er ook al een derde seizoen aangekondigd.
Vandaag, 12:00
Het tweede seizoen van de Amerikaanse sciencefictionserie gaat eind deze maand van start bij FOX, kort daarna verschijnt het seizoen bij Ziggo en Disney+.
Vandaag, 11:00