Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Aantal jaarlijkse gescripte series gedaald

Aantal jaarlijkse gescripte series gedaald

Er is een daling in het totale aantal van gescripte series die jaarlijks zijn uitgebracht, niet zo gek aangezien veel producties vorig jaar hebben stilgelegen.
FX begon in 2009 met het tellen van het totale aantal series met een script per jaar. Sinds dat jaar is het totale aantal nog nooit gedaald, tot nu. FX-voorzitter John Landgraf werd ooit bekend door de term peak TV, waarmee hij voorspelde dat het aantal series snel zou afnemen na een periode van snelle groei. Vorig jaar werden er 493 gestripte series gemaakt, in 2019 waren dat er nog 532. Het totale aantal is dus met 7% gedaald.

Maar dat zegt niets over de toekomst. 2020 was een uitzonderlijk jaar. Het coronavirus zorgde ervoor dat de producties van series werden stilgelegd. In 2021 wordt er wel weer een flinke toename van het totale aantal gestripte series. Want de nieuwe streamingdiensten HBO Max, Disney +, Peacock en Apple TV + zijn nog steeds flink aan het uitbreiden met nieuwe series. Daarnaast breidt Amazon ook nog steeds uit en komt Netflix nog steeds met nieuwe series.


John Landgraf
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten