Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Mafiosa - Complete serie
8.5
Peter Rotthier geeft Mafiosa - Complete serie een 8.5.

Mafiosa - Complete serie

Mafiosa is een Franse reeks die zich afspeelt op het prachtige eiland Corsica. Gedurende vijf seizoenen van telkens acht afleveringen volgen we het wel en wee van advocate Sandra Paoli (Hélène Fillières, Lady Chatterly) die tegen wil en dank hoofd wordt van de beruchte Corsicaanse maffiaclan Paoli.

Wanneer Francois Paoli (Daniel Duval, Série Noire) vermoord wordt op een terrasje verwacht iedereen van de clan dat hij zal opgevolgd worden door zijn zoon Jean-Michel (Thierry Neuvic, Clara Sheller). Het clanhoofd beslist echter bij testament dat niet hij, maar zijn nichtje Sandra het nieuwe hoofd van de familie wordt. Jean Michel en Sandra zijn al jaren zeer close met elkaar, maar zijn alle twee stomverbaasd over deze beslissing. Sandra vraagt dan ook aan haar neef of hij haar wil helpen de clan te leiden. Hoewel Jean Michel niet kan lachen met de aanstelling van Sandra besluiten ze samen te werken. Zo ontdekken ze dat ze niet neef en nicht zijn maar broer en zus.

Langzaam maar zeker ontstaat er een strijd tussen Sandra en Jean Michel. Sandra wil de familie uit de illegale zaken halen terwijl Jean Michel net het werk van zijn vader wil verderzetten. De conflicten die hierdoor ontstaan zorgen er voor dat Sandra noodgedwongen mee blijft werken aan de criminele activiteiten van de Paoli’s om zo haar broer te blijven beschermen want er zijn kapers op de kust die van hun rivaliteit gebruik willen maken om zich een deel van de koek toe te eigenen.

Ondanks dat ze op familiaal vlak hun best doen om hun broer/zus relatie in stand te houden splitst de clan zich op in twee delen. Sandra is dan ook constant bezig om de brokken te lijmen en als dat dan uiteindelijk blijkt te lukken, zet Jean Michel haar opnieuw voor het blok. Het clanhoofd neemt dan een drastische beslissing en in het begin van seizoen vier wordt Jean Michel ten grave gedragen.

Hoewel de serie grotendeels bevolkt wordt door keiharde misdadigers, blijken die mensen ook een leven te hebben waar plaats is voor romantiek, ontspanning en grapjes.


Ondertussen zit Sandra zo diep in het Corsicaanse misdaadcircuit dat ze genoodzaakt is om de strijd aan te gaan met de andere clans en de Corsicaanse vrijheidsbeweging. Ook binnen haar organisatie groeit er meer en meer twijfel, zeker wanneer ze aan het eind van seizoen vier zelf in de gevangenis terecht komt. Nadat ze vrijgelaten wordt, duikt ze onder in Parijs, maar haar verleden laat haar niet los.

Terug in Corsica doet ze er alles aan om de activiteiten van de Paoli’s een legaal karakter te geven en ze zet alles op alles om de veerdienst naar het vasteland over te nemen om zo het vele maffia geld van de familie wit te kunnen wassen. Ook dit loopt niet bepaald van een leien dakje en links en rechts vallen er wel wat lijken uit de kast.

Algemeen kan je Mafiosa beschouwen als een onderhoudende misdaadreeks, waarin de vaste personages goed worden uitgewerkt. Hoewel de serie grotendeels bevolkt wordt door keiharde misdadigers, blijken die mensen ook een leven te hebben waar plaats is voor romantiek, ontspanning en grapjes. Alles wordt ook realistisch in beeld gebracht waardoor geregeld ook harde scenes te zien zijn. Een extra pluim voor zender Canal+, die de makers de kans gaf om met een vijfde seizoen alle verhaallijnen netjes af te sluiten.

Over de auter, Peter Rotthier

Peter Rotthier
Peter Rotthier is begin jaren negentig in de muziekjournalistiek gerold. Bijna twintig jaar lang was hij hoofdredacteur van een Vlaams rock/metal tijdschrift dat naast muziek ook oog had voor randverschijnselen als games, films, series en strips. In de meer dan vijftig jaar dat hij al op deze aardbol loopt heeft hij al heel wat series de revue zien passeren. Alle genres kunnen zijn interesse wekken en krijgen enkele afleveringen om zich te bewijzen. Zijn favorieten van de voorbije jaren waren onder andere Braquo, Black Sails, Games Of Thrones, The Leftovers, Mafiosa, The Brink en Hell On Wheels, om er maar een paar te noemen.
Bekijk profiel van Peter Rotthier
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

CC11
11 augustus 2016, 08:23
Ik zet hem op mijn lijstje :-)
0
dknosp
11 augustus 2016, 13:44
Absolute aanrader! Ben het helemaal eens met je recensie.
0
anonymous
12 augustus 2016, 13:45
Erg goed, in één ruk uitgekeken!
0
Log in om een reactie achter te laten