Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Hugo B geeft "Hidden Assets - Seizoen 2" een 6.
Geschreven door Hugo B op 25 februari 2024.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Hidden Assets - Seizoen 2

Hidden Assets heeft een spannend vervolg op het eerste seizoen, maar de slordige afwerking stoort.

Alhoewel ik niet echt overtuigd was van het eerste seizoen van Hidden Assets, heb ik me toch aan het tweede seizoen gewaagd. Het eerste seizoen kende een bevredigend einde en het verbaasde me dat het tweede seizoen een direct vervolg was op het eerste. Ik twijfel of dit oorspronkelijk ook de bedoeling was, want twee belangrijke hoofdrolspelers zijn niet langer aan boord. DS Emer Berry, de leider van het Ierse CAB (Criminal Assets Bureau) team, is gepromoveerd en vervangen door Claire Wallace (Nora Jane Noone, The Ipcress File). De eerste aflevering begint met de moord op Richard Melnick, de CEO van Trestford. Zijn plaats wordt ingenomen door Frances Swann (Karine Vanasse, Revenge). De meeste andere acteurs uit het vorige seizoen nemen hun rol terug op.

Het verhaal begint een jaar na de feiten van het eerste seizoen. Zowel de Ierse CAB als de Belgische CTU (Anti Terreur Cel) zijn op hetzelfde moment slachtoffer van een cyberaanval. Bij beide zijn er vooral data van hun gezamenlijk onderzoek gewist. Meer tegen dan met hun zin, moeten de twee politieteams opnieuw samenwerken om de daders en hun motieven op te sporen. De samenwerking verloopt moeizaam omdat de Ierse collega’s het niet eens zijn met de manier waarop de Belgische collega’s de zaken in het vorig seizoen hadden afgehandeld. Het wantrouwen tussen beide teams is dan ook groot.

Nog meer dan in het eerste seizoen vinden de meeste acties plaats in België, het Ierse team verhuist zelfs halverwege het seizoen tijdelijk naar Brussel.

Meer tegen dan met hun zin, moeten de twee politieteams opnieuw samenwerken om de daders en hun motieven op te sporen.

Hidden Assets was in de Angelsaksische landen een bescheiden succes, de reeks werd zelfs genomineerd voor een aantal awards. De acteerprestaties van de Engelstalige actrices is behoorlijk. Des te meer valt het op dat de Belgische acteurs eerder houterig acteren. Wouter Hendrickx en Gilles De Schryver zijn absoluut geen slechte acteurs. Ik kan alleen maar gissen dat ze weinig ruimte kregen om hun rol in te vullen en ze hun tekst zonder veel inleving aframmelen. Af en toe wordt er Nederlands gesproken, maar de communicatie verloopt toch vooral in het Engels. Daardoor praten soms Vlaamse acteurs in een Vlaamse setting onderling Engels met elkaar, wat toch onlogisch overkomt.

Wat evenwel echt storend is, zijn de vele onzorgvuldigheden. Een aantal voorbeelden. Bij een inval, die zogezegd plaats vindt in Luik, toont men eerst een luchtbeeld van de Antwerpse haven. De politie draagt vesten met het woord Politie erop. In Luik is de politie Franstalig en zou er dus Police moeten staan. Een andere scene die zich zogezegd afspeelt in Charleroi, filmt men in de overbekende voetgangerstunnel onder de Schelde. In de allereerste scene ondervraagt het comité P (de interne Belgische politie) een Ierse politieman over een schietpartij, waarbij hij zelf niet aanwezig was, en vraagt men hem hoe zijn collega de zaak zou beoordeeld hebben. Men ondervraagt dus niet de getuige zelf, maar een collega.... Ik kan alleen maar vermoeden dat budgetbeperkingen de oorzaak zijn van deze slordigheden, maar waarom dan het script niet wat eenvoudiger houden?

Het globale verhaal zit deze keer beter in elkaar en het einde bevat een aantal zeer onverwachte plotwendingen. Het verhaal is nu wel helemaal afgerond lijkt me. Spijtig zijn de vele slordigheden, die buiten België waarschijnlijk niet zullen opvallen, maar waardoor ik bij een score van 6 blijf.
Volg Hidden Assets
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Hidden Assets