Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Furia - Seizoen 1
8
Natasha Slagter geeft Furia - Seizoen 1 een 8.

Furia - Seizoen 1

Furia is een spannende, actuele Noorse thrillerserie over extreemrechtse invloeden.
In de spannende Noorse thrillerserie Furia zien we hoe gevaarlijk het is als een gemeenschap wordt verscheurd door polarisatie en extreme invloeden.

Het begin van Furia zit vol hoopvolle boodschappen van wereldleiders over een betere toekomst. De conclusie van de voice-over wijst ons erop dat hier weinig van terecht gekomen is. “Ze beloofden ons een betere wereld. In plaats daarvan viel alles uit elkaar. De enige groepen die sterker zijn geworden, zijn de groepen die verdeeldheid zaaien”.

De serie begint in het rustige plaatsje Romsdalen. We zien de hele mooie beelden van het Noorse landschap. De komst van een asielzoekerscentrum heeft voor een tweedeling gezorgd onder de bewoners, waardoor extreemrechtse denkbeelden steeds zichtbaarder worden. Toch wil het hoofd politie geen groot punt maken van een brand in het centrum. Wel wordt het lokale politiekorps versterkt met de komst van Asgeir (Pål Sverre Hagen/Valkyrien). Een alleenstaande vader en agent met een duister verleden, waar we in de serie zo nu en dan een glimp van te zien krijgen.

Furia
© Viaplay


In de eerste aflevering wordt een zoon van een extreemrechts kopstuk dood aangetroffen. De asielzoekers krijgen de schuld van zijn dood. Asgeir bijt zich vast in de zaak en kruist ongewild het pad van undercoveragent Ragna (Ine Marie Wilmann/Exit). De twee moeten noodgedwongen samenwerken om verdere escalatie te voorkomen.

Furia
© Viaplay

Op het puntje van je stoel


Ragna zit al langer in het rechts-extreme wereldje. Ze schrijft voor de opzwepende internetblog ‘Furia’ en staat in hoog aanzien in de scene. De anti-islamitische boodschappen van de extreemrechtse personages verschillen amper met het vocabulaire van de partijen aan de uiterste rechterzijde van Europese parlementen. Hierin is de serie erg actueel en vertoont het overeenkomsten met Homeland. Uiteindelijk brengt de serie de beide agenten naar Berlijn waarbij ze apart van elkaar strijden.

Deze serie is zeker een aanrader. Het verhaal is spannend, actueel en snel. Je blijft kijken tot aan de laatste aflevering. Ook is er een opening voor een volgend seizoen. De boodschap van de serie is duidelijk: polarisatie en populisme vormen uiteindelijk het grootste gevaar.
Video on youtube

Over de auter, Natasha Slagter

Natasha Slagter
In het dagelijkse leven is Natasha controller. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en series kijken. Vooral Scandinavische series zoals The Bridge (2011) en Thicker Than Water. Sinds oktober 2019 schrijft ze recensies.
Bekijk profiel van Natasha Slagter
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten