Flikken Rotterdam

7.8 / 10
50 min
Politie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Peter Rotthier geeft "Flikken Rotterdam - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 20 Maart 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Flikken Rotterdam - Seizoen 2

Het team van officier van justitie Hein Berg (Huub Stapel, Bellicher) wist tijdens het eerste seizoen van deze tweede spin-off van het Belgische Flikken niet altijd te overtuigen. Flikken Rotterdam vergelijken met zijn derivaten uit Gent en Maastricht is dan ook als appels met citroenen vergelijken. Toch wist de serie heel wat kijkers te trekken zodat de komst van een tweede seizoen voorspelbaar was.

Aan het eind van het eerste seizoen zagen we hoe de dood gewaande flik Ben Slagter (Peter Paul Muller, Gooise Vrouwen) weer opdook. Na zijn fratsen in de eerste aflevering van dat eerste seizoen verdween hij van het toneel om tijdens de finale opnieuw op te duiken.
Door zijn verleden kunnen ze hem echter inzetten om undercover te gaan om zo de criminele zakenman Jort Wester (Arend Brandligt, Catch) te grazen te nemen.

Flikken Rotterdam vergelijken met zijn derivaten uit Gent en Maastricht is dan ook als appels met peren vergelijken.Wester wordt beschuldigd van verkrachting van zijn minderjarige adoptiedochter Kim en blijkt ook achter de witwaspraktijken te zitten van een criminele organisatie. Ben moet in de gevangenis contact maken met Wester om zo te kunnen infiltreren in diens organisatie om zo voldoende bewijzen tegen de man te verzamelen.

Ondertussen mogen de andere teamleden tijdens de tien afleveringen van dit tweede seizoen nog enkele andere zaken proberen op te lossen. Enkele van die zaken blijken later in het seizoen een link te hebben met Wester.

Tijdens het eerste seizoen werd er vanaf de eerste aflevering heel wat verwarring geschapen rond de figuur van Ben Slagter die in schimmige omstandigheden al vlug uit de reeks verdween maar altijd als een schim rond bleef dwalen bij zijn collega’s. Hierdoor kwam alles een beetje chaotisch over waardoor je het bos niet meer zag tussen de bomen. Die chaos is in het tweede seizoen echter verdwenen, zodat je als kijker toch beter mee bent met de gebeurtenissen die zich in dit tweede seizoen afspelen.

Naast het politiewerk van het team van Flikken Rotterdam kijken we geregeld in het privéleven van de agenten. Vooral de streng gelovig opgevoede Esther Wegereef (Maartje van de Wetering, Divorce) krijgt het hard te verduren als haar man bepaalde eisen stelt om hun huwelijk te redden.

© AVROTROS


Zoals eerder aangehaald kan je Flikken Rotterdam nauwelijks vergelijken met Flikken en Flikken Maastricht. Flikken Rotterdam concentreert zich meer op het hele team en officier van justitie Berg eist ook een hoofdrol op. Hierdoor krijg je toch een totaal andere politiereeks voorgeschoteld omdat Flikken Rotterdam zich puur richt op misdaden en niet zoals de andere twee geregeld ook meer menselijke problemen naar voren brengt die een oplossing van de politiemensen vragen.

Als Flikken Rotterdam met het komende derde seizoen dezelfde stap voorwaarts kan zetten als tussen seizoen een en twee dan hebben ze in Nederland opnieuw een blijvertje dat nog enkele jaren kan meegaan.
Volg Flikken Rotterdam
Vorige aflevering
Rex
05x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The North Water - Seizoen 1

9

Manifest - Seizoen 2 (DVD)

7.5

The Walking Dead - Seizoen 11 - (eerste deel)

8.5

Nine Perfect Strangers - Seizoen 1

6

Den som dræber - Fanget af mørket (Those Who Kill) - Seizoen 2

8

Jaguar - Seizoen 1

9
Flikken Rotterdam