Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Dr. Death: gelimiteerde serie is nu een anthologieserie

Dr. Death heeft een tweede seizoen gekregen van Peacock. De gelimiteerde serie is hiermee officieel omgedoopt tot anthologieserie.

Dr. Death is een misdaadserie gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het eerste seizoen van Dr. Death werd uitgebracht in juli 2021. Daarin spelen Joshua Jackson, Grace Gummer, AnnaSophia Robb, Christian Slater en Alec Baldwin een hoofdrollen. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dr. Christopher Duntsch (Jackson), een rijzende ster in de medische gemeenschap van Dallas. Hij was een bloeiende praktijk voor neurochirurgie aan het opbouwen, totdat alles plotseling veranderde. Patiënten die zijn operatiekamer binnenkwamen voor complexe maar routinematige ruggengraat-operaties, werden blijvend verminkt of overleden. Terwijl de slachtoffers zich opstapelden, gingen twee collega-artsen, neurochirurg Robert Henderson (Baldwin) en vaatchirurg Randall Kirby (Slater), alsmede Dallas officier van justitie Michelle Shughart (Robb), op pad om hem te stoppen.

Het tweede seizoen van Dr. Death zal draaien om het waargebeurde verhaal van Paolo Macchiarini. Hij is een charmante chirurg, bekend om zijn innovatieve operaties die hem de bijnaam 'Miracle Man' opleverden. Wanneer onderzoeksjournalist Benita Alexander hem benadert voor een verhaal, begint de grens tussen persoonlijk en professioneel te vervagen, waardoor haar leven voor altijd verandert. Terwijl ze ontdekt hoe ver Paolo zal gaan om zijn geheimen te beschermen, doet een groep dokters aan de andere kant van de wereld schokkende ontdekkingen die alles over de 'wonder dokter' in twijfel trekken. De casting zal later bekend worden gemaakt.

Ashley Michel Hoban, die meewerkte aan het eerste seizoen, zal fungeren als showrunner, schrijver en uitvoerend producent. De showrunner, uitvoerend producent en schrijver van het eerste seizoen, Patrick Macmanus, zal uitvoerend produceren.

"Het eerste seizoen van Dr. Death blies ons weg toen we in de angstaanjagende, verwrongen geest van Dr. Christopher Duntsch doken en het team dat erop uit is om hem te stoppen," zegt Lisa Katz, President Scripted Content, NBCUniversal Television and Streaming. "De nieuwe afleveringen van deze zeer verslavende anthologieserie verkent een rondtrekkende chirurg die de medische wereld verleidt, en we weten dat we in deskundige handen zijn bij onze partners bij Wondery, UCP, Patrick Macmanus en nieuwe seizoen EP/showrunner Ashley Michel Hoban."

"Ik ben zo vereerd dat ik de kans krijg om het Dr. Death universum uit te breiden met dit fascinerende verhaal," zei Hoban. "Dit seizoen gaan we wereldwijd om te onderzoeken hoe institutioneel falen om patiënten te beschermen een universeel probleem is, maar dat er altijd helden zullen zijn die elke dag opstaan en vechten voor verandering. Ik kan niet wachten om dit verhaal van romantiek, intriges, gecompliceerde personages, en natuurlijk de griezeligheid die Dr. Death is met onze fans te delen."
Video on youtube
Vorige aflevering
Surgeons, Bachelors and Butchers
Surgeons, Bachelors and Butchers
02x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Dr. Death