Counterpart

7.5 / 10
55 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Counterpart - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 5 februari 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Counterpart - Eerste aflevering

Sinds de reeks Fringe weten we als kijkers dat er in televisieland ook een andere dimensie bestaat waarin precies dezelfde mensen leven. Met andere woorden, ieder van ons heeft een dubbelganger lopen in de andere dimensie.

In principe weten ze niets van elkaars bestaan maar net zoals in Fringe blijken er in Counterpart ook mensen te zijn die van het bestaan van die andere dimensie af weten.

In Counterpart is er zelfs een poort tussen de twee werelden en bepaalde personen kunnen de oversteek tussen de dimensies maken met een speciaal visum dat voor enkele uren of voor langer geldig kan zijn. Er zijn echter maar weinig mensen op de hoogte van zowel de poort als de mogelijkheid om de andere dimensie te bezoeken.

Counterpart zorgt van bij de start voor heel wat mysterie en de aanzet is alvast om van te smullen als je houdt van Science Fiction reeksen.Ondanks dat blijken er toch geregeld mensen illegaal door de poort te gaan en zo maken we ook kennis met Counterpart wanneer een zekere Baldwin (Sara Serraiocco – Francesco) de oversteek maakt. Alle hens aan dek in Berlijn, waar de eerste aflevering zich afspeelt. De Duitse politie tracht de indringer in te rekenen maar zij zijn niet de enigen. Ook de Amerikaanse overheid maakt jacht op Baldwin.

Het lukt geen van beiden echter om Baldwin op te pakken, zodat de dimensie waaruit Baldwin komt iemand stuurt om te helpen bij het opsporen van de overloper. De kijker weet dan al dat Baldwin geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken en tijdens haar vlucht dan ook heel wat lijken achterlaat.

De gelukkige uit de dimensie van Baldwin die jacht op haar mag maken is Howard Silk (J.K. Simmons – The Closer). Zijn alter ego is echter een brave ambtenaar waarmee we kennismaken terwijl hij na dertig jaar dienst solliciteert voor een hogere functie.

Zijn vrouw ligt, zwaar ziek, in het ziekenhuis en hij bezoekt haar elke dag. De Silk uit de andere dimensie wil echter dat Howard meewerkt aan het onderzoek. Hij vermoed dat Baldwin zijn zieke vrouw een bezoekje zal brengen aan het ziekenhuis waar zijn vrouw ligt en hij wil in zijn plaats op bezoek gaan bij de vrouw.

© Starz


Met deze verhaallijnen brengen de makers van Counterpart al onmiddellijk veel spanning in het verhaal. Links en rechts worden al een paar openingen gemaakt voor enkele extra verhaallijnen die zeker in de volgende afleveringen aan bod zullen komen, maar die tijdens dat eerste kleine uurtje van de reeks nog niet prominent te zien zijn. Wat wel al duidelijk wordt, is dat beide Howards heel belangrijk zullen zijn in de zoektocht naar Baldwin.

Counterpart zorgt bij de start voor heel wat mysterie en de aanzet is alvast om van te smullen als je houdt van science fiction reeksen. Of we buiten het dimensie-gegeven een nieuwe Fringe te zien gaan krijgen, is voorlopig nog koffiedik kijken. Maar deze eerste aflevering is alvast veelbelovend om van Counterpart een prachtige en mysterieuze reeks te maken met heel wat actie.
Volg Counterpart
Vorige aflevering
Better Angels
Better Angels
02x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5