Another Life (2019)

7.2 / 10
44 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
4.5
Danny Wilde geeft "Another Life (2019) - Seizoen 1" een 4.5.
Geschreven door Danny Wilde op 31 juli 2019.
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Another Life (2019) - Seizoen 1

Alle afleveringen van de sciencefiction serie Another Life (2019) kregen op 25 juli 2019 hun première op Netflix. Astronaute Niko Breckinridge (Katee Sackhoff, Battlestar Galactica) neemt in het jaar 2199 afscheid van haar man, wetenschapper Erik Wallace (Justin Chatwin, American Gothic), en hun dochter Jana (Lina Renna) om met een grote bemanning op zoek te gaan naar de oorsprong van een groot ruimteschip dat geland is op aarde. Dat buitenaards ruimteschip is kolossaal en er is moeilijk contact mee te maken. Wetenschapper Wallace staat voor een raadsel, terwijl de media op jacht zijn naar meer informatie. Daarbij is vooral vlogster Harper Glass (Selma Blair, Anger Management) bijzonder vasthoudend en deinst niet terug voor vergaande tactieken om haar volgers een primeur te kunnen bezorgen.

© Netflix


Salvare, het aardse ruimteschip met de bemanning in hyperslaap, is ondertussen in hoge snelheid op zoek naar de moederplaneet van de buitenaardse bezoekers. Op weg naar hun bestemming komt de bemanning in aanraking met verschillende gevaren. Dat zijn gevaren binnen en buiten het team. Binnen het team is er spanning tussen Niko en Ian Yerxa (Tyler Hoechlin, Teen Wolf) die beiden om het leiderschap vechten. Sasha Harrison (Jake Abel, Supernatural) is de zoon van de minister van defensie, maar loopt verder vooral in de weg en lijkt verder van weinig waarde bij de missie. Daarnaast zijn er bonte figuren als vliegenier Cas Isakovic (Elizabeth Ludlow, The Walking Dead) en de piepjonge ingenieur August (Blu Hunt, The Originals). En er is ook kunstmatige intelligentie aan boord, in de vorm van William (Samuel Anderson, Trollied), die als hologram gemakkelijk iedereen aan boord kan ondersteunen.

© Netflix


Het was een vreemde trip om de tien afleveringen van Another Life (2019) in een paar dagen uit te zien. De serie gaat op en neer, en maakt continue vreemde wendingen. Er zijn afleveringen die interessant starten en als een kaartenhuis ineenstorten en afleveringen die slecht starten en dan toch nog een leuke plotwending kennen. De derde aflevering Nervous Breakdown start vaag en kent een aantal griezelige scènes om vervolgens te eindigen in een anticlimax. De vierde aflevering Guilt Trip is ook een mooi voorbeeld. Niko Breckinridge blijft in die aflevering hangen in haar hyperslaap en heeft nachtmerries die niet eindigen. De start is enerverend en boeiend, maar zakt daarna in het tweede deel van die aflevering diep weg in vergezochte theorieën om te eindigen in grote verwarring.

De serie Another Life doet denken aan heel veel films en televisieseries.

De serie Another Life (2019) doet denken aan heel veel films en televisieseries. Er wordt gebruik gemaakt van de horror uit de Alien films, de mysterie uit The Astronaut’s Wife en Red Planet en ideeën uit Contact en Sphere. Maar er wordt ook geleend uit recente series Star Trek: Discovery en Lost in Space. De makers blijven in alle tien afleveringen constant twijfelen over de richting van het verhaal. De acteurs doen hun stinkende best, maar de scripts zijn niet goed genoeg en vaak inconsistent. Katee Sackhoff is een goede actrice die heel wat in haar mars heeft, maar zij kan de serie helaas niet dragen. De serie is uiteindelijk een vreemde ervaring: zoveel interessante ideeën, prima acteurs en een goed budget, maar het eindresultaat is helaas zeer teleurstellend.
Volg Another Life (2019)
Vorige aflevering
Hello
01x10
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Olga2000
31 jul 2019 12:34 -
Hoewel in het algemeen ben mee eens, een 4,5 vind ik aan lage kant. Zelf zou ik zeker een zes geven.
Hoe dan ook, in 2 dagen gebinged. Dat heb ik al tijden met geen enkele serie gedaan. Aan het einde leek serie richting stargate te gaan. Als ze dat verder uitwerken (mits nieuwe seizoenen komen), kan het nog heel gaaf worden.
Reageer
avatar_Mdevreugd
31 jul 2019 22:03 -
Ik heb 'm na een kwartier uitgezet. In tijden niet zo'n slechte serie gezien! Het verhaal hangt van cliches aan elkaar en de crew bestond uit een stel verveelde millennials. Net kleuter tv. Dus in 1 woord dramatisch!
Reageer
avatar_Davemaaan
31 jul 2019 22:28 -
Ik vond de serie ook erg tegenvallen, ging op en neer, en zit nog veel meer in. Hopelijk nog een 2e seizoen. Zou zeggen 5.5.
Reageer
avatar_Isa1001
01 aug 2019 14:03 -
Ook tegenvallend. Maar eerder een 6.
Reageer
avatar_ewgbeijer
01 aug 2019 18:24 -
Inderdaad; slapjes en als een rollercoaster. Ben benieuwd in welke richting dit kwalitatief gaat!
Reageer
avatar_sardjonelly
06 aug 2019 16:45 -
Serie valt gewoon tegen dan die hoge score op netflix pff jammer
Reageer

Nieuwste recensies

The Hunters - Seizoen 1

7

Bancroft - Seizoen 2

8

High Fidelity - Eerste aflevering

7

The Magicians - Seizoen 3 (DVD)

8.5

World on Fire - Seizoen 1

8

Spinning Out - Seizoen 1

8.5