Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Zoop
Monique van der Werff

Monique van der Werff

Monique van der Werff werd op 6 september 1982 geboren in Haarlem. Tijdens haar Gymnasium volgde zij tevens klassieke zangles van Anneliese Post en klassieke en modern ballet in studio 118 van Conny Lodewijk. Monique won in 1998 en1999 de eerste prijs met Dans en in 2000 de Publieksprijs, die door de Kunstbende wordt georganiseerd. Na haar middelbare school heeft ze lessen bij de De Nieuw Amsterdam gevolgd en vervolgens is zij aan de Amsterdamse Theater Academie afgestudeerd. Aansluitend heeft Monique ook de Cabaret Academie van Paul Rooyakkers afgerond. Momenteel studeert zij aan de Theaterkade. Daarnaast heeft ze verschillende workshops gevolgd bij Josha Haman, genaamd Surpuls en Relaxation in Action van Tony Grahn. In 2001 heeft zij als productie- en regieassistent meegewerkt in Later als ik oud ben (spel en regie van Mary Michon) en tevens bij het Wereld Kindertheater (regie: Karim Traidia). Monique speelde in de toneelvoorstellingen De jongste en de oudste (regie: Marjolein Bierens en Guy Sonnen) en in 2003 in Tartuffe van het Nationeel Toneel (regie: Jurgen Gosch). Tevens speelde ze 2005 de rol van Donna in onze eigen productie i.s.m. Stichting de Praktijk Hurly Burly (regie: Ivar van Urk). Vanaf 2006 speelt zij voorstellingen bij theatergroep Oeloek, tot begin 2007 is zij te zien in Psychosis of the Lemming. Op televisie was ze in 2002 en 2003 te zien in de Yorin serie Onderweg naar Morgen in de rol van Suzy de Ruyg. Ook schitterde Monique in 2004 en 2005 in de Nickelodeon serie Zoop I, II en III als Taffie Arends. Haar beginnende film-carrière begon met de hoofdrol in de telefilm Loverboy (regie: Lodewijk Crijns) die in 2002 werd uitgezonden door de VPRO. Een jaar later heeft zij in de NFTA eindexamenfilms 2003 meegespeeld. De rol van Taffie Arends zette zij voort in de succesvolle films Zoop in Afrika (2005), Zoop in India (2006) en Zoop in Argentinië (2007).
Lees meer
Monique van der Werff

Biografie Monique van der Werff

Monique van der Werff werd op 6 september 1982 geboren in Haarlem. Tijdens haar Gymnasium volgde zij tevens klassieke zangles van Anneliese Post en klassieke en modern ballet in studio 118 van Conny Lodewijk. Monique won in 1998 en1999 de eerste prijs met Dans en in 2000 de Publieksprijs, die door de Kunstbende wordt georganiseerd.

Na haar middelbare school heeft ze lessen bij de De Nieuw Amsterdam gevolgd en vervolgens is zij aan de Amsterdamse Theater Academie afgestudeerd. Aansluitend heeft Monique ook de Cabaret Academie van Paul Rooyakkers afgerond. Momenteel studeert zij aan de Theaterkade. Daarnaast heeft ze verschillende workshops gevolgd bij Josha Haman, genaamd Surpuls en Relaxation in Action van Tony Grahn.

In 2001 heeft zij als productie- en regieassistent meegewerkt in Later als ik oud ben (spel en regie van Mary Michon) en tevens bij het Wereld Kindertheater (regie: Karim Traidia).

Monique speelde in de toneelvoorstellingen De jongste en de oudste (regie: Marjolein Bierens en Guy Sonnen) en in 2003 in Tartuffe van het Nationeel Toneel (regie: Jurgen Gosch). Tevens speelde ze 2005 de rol van Donna in onze eigen productie i.s.m. Stichting de Praktijk Hurly Burly (regie: Ivar van Urk). Vanaf 2006 speelt zij voorstellingen bij theatergroep Oeloek, tot begin 2007 is zij te zien in Psychosis of the Lemming.

Op televisie was ze in 2002 en 2003 te zien in de Yorin serie Onderweg naar Morgen in de rol van Suzy de Ruyg. Ook schitterde Monique in 2004 en 2005 in de Nickelodeon serie Zoop I, II en III als Taffie Arends.

Haar beginnende film-carrière begon met de hoofdrol in de telefilm Loverboy (regie: Lodewijk Crijns) die in 2002 werd uitgezonden door de VPRO. Een jaar later heeft zij in de NFTA eindexamenfilms 2003 meegespeeld. De rol van Taffie Arends zette zij voort in de succesvolle films Zoop in Afrika (2005), Zoop in India (2006) en Zoop in Argentinië (2007).

Hoofdrol(len)