The Flash (2014)

8.1 / 10
43 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Danny Wilde geeft "The Flash (2014) - Seizoen 1 (DVD)" een 8.5.
Geschreven door Danny Wilde op 3 juli 2016.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Flash (2014) - Seizoen 1 (DVD)

The Flash is een klassiek stripfiguur, een superheld uit een reeks Amerikaanse comics. Door een ongeluk met een deeltjesversneller in het STAR laboratorium krijgt sporenonderzoeker bij de politie Barry Allen (Grant Gustin, Glee) ineens superkrachten. Hij wordt door de bliksem getroffen en als hij na negen maanden uit zijn coma ontwaakt kan hij bliksemsnel rennen. Dat komt hem zowel in zijn werk als in zijn privéleven prima van pas.

© The CW

Toen Barry jong was, is zijn moeder vermoord. Hij was getuige van de moord en tegenover de politie heeft hij destijds verklaard dat hij een roodgele flits zag. Zijn vader Henry wordt opgepakt en uiteindelijk veroordeeld voor deze moord. Barry gelooft echter heilig in de onschuld van zijn vader. Hij wordt opgenomen in het gezin van detective Joe West, die ook het onderzoek naar de moord leidde. Barry groeit op samen met de dochter van Joe West, Iris (Candice Patton, The Game). Dat gaat met vallen en opstaan, maar Barry gaat uiteindelijk zelf ook bij de politie werken en wordt directe collega van Joe West.

Barry leert de ins en outs van zijn superkrachten kennen door samen te werken met dokter Wells (Tom Cavanagh, Ed) en zijn twee assistenten van het STAR laboratorium. Dat zijn dokter Caitlin Snow (Danielle Panabaker, Shark), die haar vriend verloor bij het ongeluk met de deeltjesversneller, en techneut Cisco Ramon (Carlos Valdes). Joe West kent zijn geheime krachten, maar zijn dochter Iris niet. Barry is verliefd op Iris, maar zij heeft een relatie met Eddie Thawne (Rick Cosnett, The Vampire Diaries). Naast deze personages komen ook Oliver Queen, Felicity Smoak en Diggle uit de serie Arrow regelmatig langs.

Het is een verademing om dit eerste seizoen van The Flash te volgen. De sfeer is goed getroffen en het acteerwerk is enthousiast.

Het is een verademing om dit eerste seizoen van The Flash te volgen. De sfeer is goed getroffen en het acteerwerk is enthousiast. Er zijn veel overeenkomsten met de serie Arrow, maar de sfeer is totaal anders. De meeste afleveringen zijn optimistisch van toon en de sets zijn helder en fris. De hoofdpersoon strijdt tegen gewone misdadigers, maar meestal tegen andere inwoners van Central City die superkrachten hebben gekregen door het ongeluk in STAR laboratorium. De afleveringen kennen genoeg actie en humor om geboeid alle afleveringen tot aan de spannende cliffhanger in één ruk uit te kijken.

© The CW

De DVD uitgave is een echte aanrader. Er is een ingesproken commentaar bij de pilotaflevering van de drie producenten Greg Berlanti, Andrew Kreisberg en Geoff Johns. Er wordt besproken hoe ze de eerste aflevering hebben bedacht en de gedachte achter de serie. Liefhebbers van superhelden en de strips zullen dit met name een interessante extra vinden. Op elk schijfje zijn weggesneden scènes te vinden, in totaal 34 minuten. Een kort maar erg leuke extra vond ik het filmpje over de terugkeer van The Trickster. In ruim acht minuten vertellen Mark Hamill (Star wars) en John Wesley Shipp over de aflevering met The Trickster. In de kortlopende serie uit 1990 speelde Shipp The Flash en speelde Mark Hamill dezelfde gastrol. Tot groot verdriet van velen werd die serie na één seizoen al van het scherm gehaald.

Er is meer interessants te vinden op de DVD’s. De acteurs en de bedenkers van de serie gaan in ‘The Fastest Man Alive’ van ruim een half uur in op de verhaallijnen en de verschillen en overeenkomsten met de comics. Diezelfde lengte hebben de beelden van Comic Con uit 2014 waarin de spelers uit Arrow, Gotham, Constantine en The Flash op het podium komen. Er is een leuke testopname waarin Barry Allen en Felicity Smoak hun eerste optreden samen in Arrow oefenen. Daarnaast is er ruim acht minuten aan grappige bloopers. Een fraaie uitgave die volledig recht doet aan een zeer sterk eerste seizoen van The Flash.
Volg The Flash (2014)
Vorige aflevering
Success Is Assured
Success Is Assured
06x19
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_crix
04 jul 2016 13:13 -
Ik volg Arrow. maar ga deze serie zeker nog kijken. Bedankt
Reageer
avatar_Helgoned
04 jul 2016 21:09 -
zeker een aanrader, er is ook een leuke aflevering waarin Oliver Queen langskomt bij Barry Allen om hem van de nodige tips te voorzien, met aardig wat humor...
Reageer

Nieuwste recensies

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7