Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Nienke de Boode geeft "The Blacklist - Seizoen 3" een 7.
Geschreven door Nienke de Boode op 6 augustus 2016.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

The Blacklist - Seizoen 3

Seizoen 3 van The Blacklist laat bij mij vooral een bittere nasmaak achter. Zo jammer, want het seizoen begon heel sterk. Het niveau van de tweede helft van het seizoen daalde echter, met als absoluut dieptepunt de cliffhanger. Waar men zoveel mogelijkheden had om een andere richting op te gaan, een betere richting, zorgde deze cliffhanger ervoor dat ik met een teleurgesteld gevoel achter bleef.

Waar de schrijvers eerder dit seizoen een dappere beslissing hebben genomen, durven ze daar niet vol op door te gaan.

Het seizoen begint erg sterk. We zien hoe Liz voortvluchtig is en samen met Reddington uit de handen van de FBI probeert te blijven. Hierdoor verdwijnt de opzet van een ‘zaak-van-de-week’ een beetje naar de achtergrond en dat werkt erg in het voordeel van de serie. Deze eerste afleveringen van het seizoen zijn misschien wel de betere van de serie. Ze zorgen ervoor dat je elke keer gelijk verder wilt kijken. De afleveringen worden in het tweede deel van het seizoen echter steeds saaier. Ze draaien vooral om de relatie tussen Liz en Tom en verder gebeurt er erg weinig. Je raakt je aandacht en interesse er een beetje bij kwijt. Dat werkt natuurlijk niet voor een serie als deze. Als ik relatie-drama wil zien, ga ik wel een soap kijken.

In het tweede deel van het seizoen zitten echter twee goede afleveringen met veel actie en een dappere beslissing van de schrijvers. Ook krijgen we eindelijk antwoorden op een aantal vragen waar we al lang mee zitten. Dat zorgt ervoor dat we een aantal dingen kunnen afsluiten, wat wel eens tijd werd, en er weer ruimte ontstaat voor nieuwe vragen en nieuwe verhaallijnen. Dat is zeker een proces dat ik aanmoedig. Sommige mysteries begonnen een beetje uitgemolken te raken, dus het is goed om ze te verhelderen, af te sluiten en dan weer verder te gaan.

The Blacklist
© NBC


Maar dan die cliffhanger in de laatste aflevering die zo tegen viel. Waar de schrijvers eerder dit seizoen een dappere beslissing hebben genomen, durven ze daar niet vol op door te gaan. Dat vind ik een beetje slap, al was het wel te verwachten. Ik denk dat velen de plottwist (is het dan nog een plottwist?) wel zagen aankomen, of er misschien zelfs op hoopten. Toch hoopte ik heel erg dat de schrijvers niet terug zouden komen op hun beslissing. Dat heeft dit seizoen van The Blacklist voor mij wel echt een beetje verpest. Het laat voor mij toch een beetje een bittere nasmaak achter.

Deze eerste afleveringen van het seizoen zijn misschien wel de betere van de serie.

Twee dingen die onveranderd zijn in vergelijking met de eerste twee seizoenen van The Blacklist: Spader acteert nog steeds geweldig en Boone valt met enige regelmaat toch wel tegen als actrice. Daartegenover staat dat het wel leuk was om een Nederlandse actrice (Famke Janssen) langs te zien komen. Dat is weer eens wat nieuws. Het is de moeite waard te noemen dat er een spin-off komt rond haar karakter. Ik weet alleen nog niet of die spin-off nou echt een goed idee is. Ik denk eerder dat het The Blacklist tegen gaat werken, omdat we dan waarschijnlijk meer van hetzelfde krijgen en het publiek dan beide series eerder zat is. Ik ga het in ieder geval wel proberen en ik zal ook het nieuwe seizoen van The Blacklist kijken, ondanks het teleurstellende einde van dit seizoen.

Al met al krijgt dit seizoen van mij een 7. Een 9 voor het eerste deel en een krappe 6.5 tot 7 voor het tweede deel. En dan een 3 voor die laatste aflevering. Jammer, jammer, jammer.
Volg The Blacklist
Vorige aflevering
Raymond Reddington: Good Night (2)
Raymond Reddington: Good Night (2)
10x22
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Blacklist