Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Zeg 'ns Aaa-acteur Manfred de Graaf overleden

Zeg 'ns Aaa-acteur Manfred de Graaf overleden

Manfred de Graaf, beter bekend als dokter Hans Lansberg uit de komedieserie Zeg 'ns Aaa, is dinsdag overleden in zijn woonplaats Warmond.
Dat heeft zijn dochter Fien Derman bevestigd in een interview met De Telegraaf. De Graaf is 79 jaar geworden. Hij was al enige tijd ongeneeslijk ziek. Begin dit jaar werd bij hem kanker geconstateerd, in zo’n vergevorderd stadium dat er niets meer aan te doen was. De Graaf koos er destijds voor dat nieuws niet naar buiten te brengen.

6671 ManfreddeGraaf
Manfred de Graaf

De Graaf werd vooral bekend door zijn rol in Zeg 'ns Aaa. De komedieserie had tussen 1981 tot 1993 meer dan tweehonderd afleveringen bij de VARA. In de serie speelde De Graaf de echtgenoot van huisarts Lydie van der Ploeg. Deze laatste rol werd gespeeld door Sjoukje Hooijmaaijer, zij overleed in september aan de gevolgen van kanker.

De Graaf speelde ook in onder meer Goede Tijden, Slechte Tijden, Dagboek van een herdershond en diverse speelfilms. De Graaf was ook een gevierd toneelspeler. Zo speelde hij bij De Haagsche Comedie en het Rotterdams Toneel. Zijn laatste voorstelling op het toneel was de theaterversie van Zeg 'ns Aaa in 2003.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten