Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Earthsea-boeken van Ursula Le Guin worden verfilmd

Earthsea-boeken van Ursula Le Guin worden verfilmd

A24 en producent Jennifer Fox gaan de veelgeprezen Earthsea fantasieboeken van Ursula Le Guin omzetten in een televisieserie. A24 is de studio en zal het serieproject financieren.
Er wordt nog gezocht naar een zender die de serie gaat uitzenden. Voordat schrijfster Ursula Le Guin stierf in januari 2018, had ze Jennifer Fox haar zegen gegeven om van haar werk een serie films te maken. Nu wordt dat dus een televisieserie. De Earthsea-boeken zijn een introspectieve fantasiereeks waarmee Le Guin in 1968 begon met de publicatie van A Wizard of Earthsea, en die eindigde in 2017, met het laatste korte verhaal Firelight.

8223 Earthsea

De boekenreeks, die overeenkomsten heeft met de The Lord of the Rings-serie van J.R.R. Tolkien, bestaat uit vijf romans en acht korte verhalen. Ze spelen zich af in een fantasie-archipel van honderden eilanden, die in in gevaar worden gebracht door degenen die magie gebruiken om macht te krijgen en het evenwicht te verstoren. De meeste karakters zijn donkere mensen, en de nadruk ligt op het begrijpen van de natuur en de rol van de mens daarin.

"Ursula hoopte lang op een verfilming van haar Earthsea-serie", aldus de zoon van de auteur, Theo Downes-Le Guin. "Ik voel me heel gelukkig dat we met Jennifer Fox en A24 nu de juiste partijen hebben gevonden, die de ingrijpende verhalen en morele waarheden van het werk van mijn moeder aan het licht kunnen brengen."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten