Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
BBC One bestelt 17de-eeuwse thriller Gunpowder

BBC One bestelt 17de-eeuwse thriller Gunpowder

BBC One heeft aangekondigd dat ze een gloednieuw driedelige dramaserie Gunpowder hebben besteld, ontwikkeld en geschreven door Ronan Bennett (Top Boy, Hidden) met Kit Harington (Game of Thrones), Peter Mullan (Top of the Lake), Mark Gatiss (Sherlock) and Liv Tyler (The Leftovers) in de hoofdrollen. De serie wordt geregisseerd door J Blakeson (The Disappearance of Alice Creed). Uitvoerend producenten zijn Kit Harington en Daniel West, naast Ollie Madden voor Kudos en Stephen Wright voor de BBC. Laurie Borg is producent.

Elk jaar op 5 november markeren de Engelsen deze dag als de ontdekking van het Gunpowder Plot in Londen in 1605 met vreugdevuren en vuurwerk. Het wordt ook wel de Guy Hawkes Dag genoemd omdat vele mensen onterecht geloven dat het plan was ontwikkeld door Guy Hawkes. Maar hoewel Hawkes een cruciale rol speelde, was het Robert Catesby (Harington) die de drijvende kracht was achter dit Buskruit Plan (Gunpowder Plot). Liv Tyler speelt in Gunpowder de rol van Hawkes' nicht Anne Vaux. Mark Gatiss zal in de huid kruipen van spion Robert Cecil en Peter Mullan speelt pater Garnet.

De opnames van de serie Gunpowder, over het waargebeurde verhaal van de Gunpowder Plot, dat een poging was van een groep Engelse katholieken om in 1605 het House of Parlement op te blazen en koning James I om te brengen, zal deze maand nog van start gaan. De serie wordt gedistribueerd door Endemol Shine International (Kudos is een onderdeel van de Endemol Shine Groep). Wanneer de driedelige serie uitgezonden gaat worden is niet bekend gemaakt.

Kit Harington even in een totaal andere rol, ga jij kijken?


Kit Harington
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

tweemaalh
22 februari 2017, 11:36
Gaaf! De BBC maakt de laatste tijd erg goede historische series. Hier zit ook wel wat in.
0
anonymous
22 februari 2017, 11:49
Ik ben heel benieuwd. Ik vind Kit Harington al geweldig als Jon Snow. Een andere rol is altijd welkom. Verder is het fijn dat er een nieuwe historische serie komt.
0
JanWillemK
22 februari 2017, 20:40
Oe, Liv Tyler!
0
henrythailand
23 februari 2017, 00:00
Om naar uit te kijken den ik zo.
0
Log in om een reactie achter te laten