Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Lagordiloca, journaliste-dramaserie in de maak bij Starz

Lagordiloca, journaliste-dramaserie in de maak bij Starz

Het project, geïnspireerd door de artikelen van Skip Hollandsworth en Leif Reigstad over Priscilla Villarreal in Texas Monthly, is afkomstig van toneelschrijver, film-/tv-schrijver en filmmaker Hilary Bettis, die de bewerking schrijft.
Starz heeft Lagordiloca ontwikkeld, een dramaserie die de opkomst van straatjournalist Priscilla Villarreal beschrijft terwijl ze profiteert van de kracht van livestream-rapportage om corruptie, kartels en seriemoordenaars in de grensstad Laredo, Texas aan het licht te brengen.

Priscilla's gebruik van sociale media, is een hedendaags volksheldenverhaal, verlegt de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en pers tot het uiterste en schudt het fundament van de gemeenschap tot in de kern. Maar bovenal is dit het verhaal van de onvoorwaardelijke liefde van een vrouw voor haar familie en gemeenschap.

Villarreal, een voortijdige schoolverlater die ternauwernood aan gevangenisstraf ontkwam toen ze begin twintig was, nu in de dertig en gebruikt de bijnaam Lagordiloca, is een onwaarschijnlijke leidende nieuwsbron geworden in Laredo, aangezien ze regelmatig onbewerkte beelden van lokale misdaadscènes naar haar 190K Facebook-volgers streamt. De populaire burgerjournalist, die voortdurend grenzen verlegde, werd gearresteerd en voor de rechter gedaagd omdat zij de namen van twee dode slachtoffers op sociale media had geplaatst voordat ze door de autoriteiten openbaar waren gemaakt.

“Toen we de artikelen van Skip Hollandsworth en Leif Reigstad in Texas Monthly lazen over Priscilla Villarreal, wisten we dat het een verhaal was dat we moesten vertellen, zei Joan Boorstein (uitvoerend producent). “Priscilla's reis en haar strijd voor sociale rechtvaardigheid voor de mensen van Laredo is niet alleen gevuld met drama en hoge inzetten, maar ook met een diep gevoel van familie en gemeenschap. Er is niemand die dit verhaal beter kan vertellen dan Hilary Bettis. Haar diepe verbondenheid met het materiaal was duidelijk vanaf de eerste keer dat we spraken. We zijn zo blij om samen te werken met Starz, die een voortrekkersrol heeft gespeeld bij het vertellen van diverse verhalen met buitengewone vrouwen in het centrum.”
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten