Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Miniserie His Dark Materials gaat in productie

Miniserie His Dark Materials gaat in productie

Regisseur Tom Hooper (John Adams) heeft getekend voor de regie van de achtdelige miniserie His Dark Materials, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Philip Pullman.
Dafne Keen (Logan) gaat de hoofdrol spelen. Bad Wolf, New Line Cinema en BBC One zullen de serie produceren. De BBC gaat de serie als eerste uitzenden. Apple en Netflix zijn de voornaamste gegadigden die de serie ook willen bemachtigen.

Embed from Getty Images
Dafne Keen

Keen gaat de rol spelen van Lyra, een wees die in een parallel universum woont. Jack Thorne, scenarist van Wonder, schreef het script van de miniserie, waarin filosofie en theologie worden gecombineerd met fantasy-elementen als heksen en gewapende ijsberen.

Lyra wordt vergezeld door Will, een jongen die een mes heeft waarmee hij ‘ramen tussen werelden kan snijden’, zo melden de makers. Lyra en Will gaan op reis naar de wereld van de doden om te spreken met een overleden vriend van Lyra, terwijl Lord Asriel, Lyra's vader, een oorlog ontketent tegen God.

5107 His Dark Materials

De boekenserie His Dark Materials van Philip Pullman is niet onomstreden. Een belangrijk punt is namelijk de strijd tussen Lord Asriel en de Regent, een engel. Deze engel zou de hemel regeren en via de kerk voor verschrikkelijke daden verantwoordelijk zijn.

In het laatste deel van de boekenreeks laat Pullman God zelf sterven. Vooral de directe en indirecte kritiek op de kerk in zijn boeken zorgen ervoor dat Pullman door sommigen verketterd wordt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
11 maart 2018, 11:06
klinkt zowaar interessant. ik ga deze serie in ieder geval proberen
0
E71
11 maart 2018, 20:08
"In het laatste deel van de boekenreeks laat Pullman God zelf sterven."

Beetje een spoiler mischien, voor de mensen die de boeken nog willen lezen (zoals ik zelf)?
Maar goed, als de serie er komt, gun ik het zeker een kans.
0
Log in om een reactie achter te laten