Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Bob Simon van 60 Minutes overleden

Bob Simon van 60 Minutes overleden

Woensdagavond overleed 60 Minutes correspondent Bob Simon bij een auto-ongeluk in New York. De CBS verslaggever zat in een limousine die tegen een andere auto aanbotste om vervolgens tegen een metalen barrière voor voetgangers te klappen op West Side Highway in New York. Het lijkt erop dat de chauffeur van de limo de controle over de auto verloor. De politie doet onderzoek en de precieze oorzaak is nog niet bekend gemaakt.

Simon, die meerdere Emmy Awards heeft gewonnen waaronder een Lifetime Emmy, is in 1967 begonnen bij CBS, in 1996 begon hij regelmatig nieuwsberichten bij te dragen voor het Zondagavond nieuwsmagazine. Als een volleerd buitenlandse journalist was Simon vaak betrokken in reële gevaarlijke situaties. Aan het begin van de Golfoorlog in 1991 werden hij en zijn team voor 40 dagen gevangen genomen door Iraakse troepen.

Hij was ook een correspondent voor 60 Minutes II. Toen die serie in 2005 stopte, werkte hij fulltime voor 60 Minutes. Het meest recente stuk van Simon voor de serie was een reportage over de Academy Award-genomineerde film Selma.

Simon laat zijn vrouw Françoise en zijn dochter Tanya, die een producent is bij 60 Minutes, achter. Bob Simon is 73 jaar geworden.

Bob Simon
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten