NCIS

8.4 / 10
44 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Nienke de Boode geeft "NCIS - Seizoen 9" een 8.
Geschreven door Nienke de Boode op 1 januari 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

NCIS - Seizoen 9

NCIS is al tijden dé kijkcijferhit van CBS. Vaak staat de serie hoog in de cijferlijsten, concurrerend om de eerste plek met The Big Bang Theory. Erg populair is de serie dus in ieder geval. De serie gaat over de Naval Criminal Investigators in Washinton DC. Onder leiding van Leroy Jethro Gibbs lost een team van onderzoekers wekelijks moorden en andere misdaden op. Dit zijn dan wel altijd misdaden die iets te maken hebben met de marine. Het onderzoeksteam bestaat in seizoen 9 uit Anthony DiNozzo, Ziva David and Timothy McGee. Ze worden ondersteund door laborant Abby Sciuto en lijkschouwer Doctor Donald “Ducky” Mallard. Aan de top van NCIS staat directeur Leon Vance. We volgen zowel het werkleven als af en toe ook het persoonlijke leven van deze personages.

Het vorige seizoen eindigde met de vangst van de Port-to-Port moordenaar die het team het gehele seizoen bezig hielt. Daarbij verloor het team wel een oude vriend. Ook het volgende seizoen start met een knal wanneer Dinozzo en NCIS agent Barret verstrikt raken in een schietpartij. Barret is verdwenen en DiNozzo weet niet meer wat er gebeurt is. Mensen zijn doodgegaan. Is het Dinozzo’s schuld? Wat is er aan de hand?

Na deze spannende openingsaflevering gaat het seizoen verder met wat we van de serie verwachten: het oplossen van marinegerelateerde misdaden. Naast het oplossen van moorden, komen ook de persoonlijke problemen en relaties van de hoofdpersonen langs. Zo ontmoeten we de oma van McGee en de ex-vrouw van zowel Gibbs als FBI agent Fornell. Ook de schoonvader van Jimmy, de assistent lijkschouwer, zien we voorbij komen in een kerstaflevering die toch wel een beetje cliché is.
In dit seizoen is er ook een nieuw terugkomend personage gespeeld door Jamie Lee Curtis (Anything but Love): Dr. Samantha Ryan. Zij is een psychologe die met Gibbs moet samenwerken om een moord/zelfmoord op te lossen.
Het seizoen eindigt nogal schokkend met een ontzettend spannende cliffhanger, één van de beste van de serie. Gelukkig hoeven we nu niet meer te wachten op seizoen 10 zoals twee jaar geleden en kunnen we gelijk verder kijken.

Persoonlijk vond ik dit weer een erg geslaagd seizoen van NCIS. Ik ben dan ook wel een crimeserieliefhebber, maar ik vind dit één van de betere seizoenen. Er zit weer een mooie rode draad door het seizoen naast de gewone moordzaken. Dat houdt het verhaal toch wel interessant en zorgt ervoor dat je alles wilt zien, en ook op volgorde. Deze serie weet je te boeien, ook nog na acht seizoenen en dat vind ik toch wel erg knap. Een cliffhanger zoals die van dit seizoen helpt daar dan ook wel bij. Af en toe heeft de serie wel een beetje last van iets waar de meeste crime series mee worstelen: voorspelbaarheid. Toch vind ik dat dat bij NCIS bijzonder meevalt in vergelijking met bijvoorbeeld series als CSI. Ze doen hun best om voorspelbaarheid te vermijden en dat pakt vaak goed uit.

Kortom, dit was weer een leuk seizoen en ik raad de serie en dit seizoen dan ook absoluut aan. Daarom deze 8,0 voor een ontzettend leuke serie die het moord oplossen af en toe ook gewoon weer goed afwisselt met actie en mysterie. Ik hoop dat er nog vele seizoenen (van deze kwaliteit) mogen volgen. En aan de huidige kijkcijfers van seizoen 12 te zien, zitten die volgende seizoenen er waarschijnlijk wel in.
Volg NCIS
Vorige aflevering
Blood in the Water
19x01
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Atlantic Crossing - Miniserie (Code MyLum)

8

Atiye - Complete serie

8

Outer Banks - Seizoen 2

7.5

Y: The Last Man - Eerste drie afleveringen

6.5

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - Seizoen 5

8

Onder vuur - Eerste aflevering

7.5