Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
NCIS - Seizoen 9
8
Nienke de Boode geeft NCIS - Seizoen 9 een 8.

NCIS - Seizoen 9

NCIS is al tijden dé kijkcijferhit van CBS. Vaak staat de serie hoog in de cijferlijsten, concurrerend om de eerste plek met The Big Bang Theory. Erg populair is de serie dus in ieder geval. De serie gaat over de Naval Criminal Investigators in Washinton DC. Onder leiding van Leroy Jethro Gibbs lost een team van onderzoekers wekelijks moorden en andere misdaden op. Dit zijn dan wel altijd misdaden die iets te maken hebben met de marine. Het onderzoeksteam bestaat in seizoen 9 uit Anthony DiNozzo, Ziva David and Timothy McGee. Ze worden ondersteund door laborant Abby Sciuto en lijkschouwer Doctor Donald “Ducky” Mallard. Aan de top van NCIS staat directeur Leon Vance. We volgen zowel het werkleven als af en toe ook het persoonlijke leven van deze personages.

Het vorige seizoen eindigde met de vangst van de Port-to-Port moordenaar die het team het gehele seizoen bezig hielt. Daarbij verloor het team wel een oude vriend. Ook het volgende seizoen start met een knal wanneer Dinozzo en NCIS agent Barret verstrikt raken in een schietpartij. Barret is verdwenen en DiNozzo weet niet meer wat er gebeurt is. Mensen zijn doodgegaan. Is het Dinozzo’s schuld? Wat is er aan de hand?

Na deze spannende openingsaflevering gaat het seizoen verder met wat we van de serie verwachten: het oplossen van marinegerelateerde misdaden. Naast het oplossen van moorden, komen ook de persoonlijke problemen en relaties van de hoofdpersonen langs. Zo ontmoeten we de oma van McGee en de ex-vrouw van zowel Gibbs als FBI agent Fornell. Ook de schoonvader van Jimmy, de assistent lijkschouwer, zien we voorbij komen in een kerstaflevering die toch wel een beetje cliché is.
In dit seizoen is er ook een nieuw terugkomend personage gespeeld door Jamie Lee Curtis (Anything but Love): Dr. Samantha Ryan. Zij is een psychologe die met Gibbs moet samenwerken om een moord/zelfmoord op te lossen.
Het seizoen eindigt nogal schokkend met een ontzettend spannende cliffhanger, één van de beste van de serie. Gelukkig hoeven we nu niet meer te wachten op seizoen 10 zoals twee jaar geleden en kunnen we gelijk verder kijken.

Persoonlijk vond ik dit weer een erg geslaagd seizoen van NCIS. Ik ben dan ook wel een crimeserieliefhebber, maar ik vind dit één van de betere seizoenen. Er zit weer een mooie rode draad door het seizoen naast de gewone moordzaken. Dat houdt het verhaal toch wel interessant en zorgt ervoor dat je alles wilt zien, en ook op volgorde. Deze serie weet je te boeien, ook nog na acht seizoenen en dat vind ik toch wel erg knap. Een cliffhanger zoals die van dit seizoen helpt daar dan ook wel bij. Af en toe heeft de serie wel een beetje last van iets waar de meeste crime series mee worstelen: voorspelbaarheid. Toch vind ik dat dat bij NCIS bijzonder meevalt in vergelijking met bijvoorbeeld series als CSI. Ze doen hun best om voorspelbaarheid te vermijden en dat pakt vaak goed uit.

Kortom, dit was weer een leuk seizoen en ik raad de serie en dit seizoen dan ook absoluut aan. Daarom deze 8,0 voor een ontzettend leuke serie die het moord oplossen af en toe ook gewoon weer goed afwisselt met actie en mysterie. Ik hoop dat er nog vele seizoenen (van deze kwaliteit) mogen volgen. En aan de huidige kijkcijfers van seizoen 12 te zien, zitten die volgende seizoenen er waarschijnlijk wel in.

Over de auter, Nienke de Boode

Nienke de Boode
Ooit begon ze met het kijken van NCIS, CSI en Bones, daarna is de liefde voor het kijken van series uitgegroeid tot wat het is vandaag, met tientallen series die gevolgd moeten worden. Nu kan je Nienke altijd midden in de nacht wakker maken voor een goede crime serie, maar ze is ook zeker niet de beroerste om eens wat nieuws uit te proberen. Komedie en fantasy doen het ook altijd goed bij haar. Sinds oktober 2014 schrijft ze ook voor MijnSerie om haar liefde voor series en schrijven te combineren.
Bekijk profiel van Nienke de Boode
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten