Missing (2017)

7.2 / 10
45 min
Misdaad, Drama
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Ron Schoonwater geeft "Missing (2017) - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Ron Schoonwater op 21 april 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Missing (2017) - Seizoen 1

Het Zweedse Saknad (Missing) gaat over politiecommissaris Maja Silver (Helena Bergström, Springvloed/ Springfloden) die voor vakantie en een bezoek aan haar dochter terugkeert naar haar geboortestad. Haar relatie met haar dochter (Molly Nutley, Thicker Than Water/ Tjockare än Vatten) is gecompliceerd. De dochter heeft een relatie die niet door iedereen goedgekeurd wordt. Bovendien lijkt ze te willen stoppen met haar opleiding.

Natuurlijk raakt Maja al snel betrokken bij een moordzaak. Wanneer haar mentor bij de politie aan een hartaanval overlijd wordt Maja gevraagd het onderzoek te leiden. De moordzaak lijkt al snel te linken aan een kerkgenootschap. Deze genootschap staat onder leiding van de vreemd charismatische pastoor Stein (Johan Widerberg, Modus). Het typische sekte karakter van dit genootschap is karakteristiek voor de serie.

De serie ontbeert echte cliffhangers. Het is echter lekker op de bank hangen.Ondanks het duistere, goed opgebouwde, begin van de serie is Missing namelijk een makkelijk te volgen detective verhaal. De familieomstandigheden en de onderlinge relatie tussen Maja en haar collega's zijn belangrijk, maar ook relatief lichtvoetig van karakter. Het verhaal achter de moordzaak is niet ondergeschikt, maar blijft wel een beetje op de oppervlakte.

Hoewel de serie ontdaan is van duisternis is Missing toch een serie de het kijken waard is. Zeker voor liefhebbers van Scandinavische detective of drama series. De serie volgt het geijkte pad van veel van deze series. De acteerprestaties zijn prima op orde. Het verhaal, privé en van de moordzaak, zijn redelijk standaard, maar hebben wel voldoende in zich om de serie te blijven volgen.

De lengte van de serie (vier afleveringen van vijfenveertig minuten) maken het makkelijk om de serie achter elkaar uit te kijken. De serie ontbeert echte cliffhangers. Het is echter lekker op de bank hangen. De serie bezit spanning, zonder dat het te extreem of te eng wordt. Het is niet het beste wat de Scandinavische TV heeft te bieden, maar zeker ook niet het slechtste. Het hangt er letterlijk tussenin. Een fijne zeven voor een avond vol entertainment.
Volg Missing (2017)
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
01x04
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5

Exit (2019) - Seizoen 1

7

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5