His Dark Materials

8,0 / 10
55 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "His Dark Materials - Seizoen 3 (blu-ray)" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 20 Mei 2023.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

His Dark Materials - Seizoen 3 (blu-ray)

Het ontbreken van extra's op deze blu-ray maakt de aanschaf van het derde seizoen van His Dark Materials lastig goed te praten.

Althans, als je een abonnement hebt op HBO Max of de televisieserie al gezien hebt op BBC One. Waar de eerste twee seizoenen nog in een mooie boxset kwamen met de nodige extra's is dit derde seizoen slechts een standaarduitgave in een plastic omhulsel. Aangezien mijn eerste twee seizoenen de Britse variant zijn heb ik ook naar het aanbod in het Verenigd Koninkrijk gekeken. Helaas, ook daar geen extra's en slechts een simpel plastic hoesje met twee blu-ray schijfjes. Schijnbaar deden de financiële problemen bij HBO ook het fysieke aanbod de das om.

Waar de eerste twee seizoenen nog in een mooie boxset kwamen met de nodige extra's is dit derde seizoen slechts een standaarduitgave in een plastic hulsel.

Als het gaat om het verhaal van His Dark Materials is het natuurlijk dik in orde. In de beeldvoering en de productie van de serie is gelukkig niet geknibbeld. Het beeld is scherp en kleurig. Dat past perfect bij deze uitstekende fantasyserie. Het beeld is geschoten in 2.00:1. Het verschil tussen onze wereld en de fantasy werelden wordt ook door het kleurverschil getoond. De scherpe details zorgen ervoor dat je meegevoerd wordt in het fantastische verhaal. Persoonlijk vind ik het lastig om onderscheid te zien tussen de stream via HBO of de blu-ray. Echte puriteinen zullen het verschil in scherpte en kleur waarschijnlijk wel opmerken. Zeker als de televisie groter is dan die van mij (49 inch).

His Dark Materials
© BBC One


Het geluid wordt gedekt door een mooie DTS HD MA 5.1-track. Daar valt ook niks over te zeggen. Het zorgt voor een bioscoop ervaring in je eigen thuisbioscoop. Het kent echter ook genoeg diepte om juist de rustige(re) passages duidelijk weer te geven. In die zin is de beeld- en geluidkwaliteit waarschijnlijk de belangrijkste en voor het derde seizoen de enige reden om niet te streamen maar om de blu-ray versie de kans te geven. Of dat voldoende is om de aanschaf te rechtvaardigen laat ik geheel aan jou als lezer over. Gecombineerd met de eerste twee seizoenen met al die extra's en de geleverde kaarten kan ik niet anders dan blij zijn met het derde seizoen op blu-ray.

His Dark Materials is natuurlijk een feest om naar te kijken.

His Dark Materials is natuurlijk een feest om naar te kijken. De verschillende werelden, de daemons en andere visuele effecten worden fantastisch vorm gegeven. Het verhaal van Philip Pullman wordt schitterend en met respect verteld. Met dit derde seizoen wordt het verhaal ook nog eens netjes afgerond. Het is spanning, spektakel en het kent een fijnzinnige diepgang. Lees voor meer inhoud over het verhaal vooral ook de andere recensies op MijnSerie. Kan ik me deze keer (een keer) richten op de meerwaarde aan het kopen van het fysieke product. Hoewel het deze keer meer gaat over het gebrek aan een meerwaarde.

His Dark Materials
© BBC One


Natuurlijk verdient deze mooie serie een hoog cijfer. Die geef ik dan ook. Dat komt door het verhaal. Ook de kwaliteit van beeld en geluid roepen om het cijfer dat ik geef. Het gebrek aan extra's is jammer maar persoonlijk lig ik er ook weer niet te lang wakker van. De afleveringen zelf en de weergave daarvan staan bij mij altijd op één. Daarover valt geen negatief woord te zeggen.
Video on youtube
Volg His Dark Materials
Vorige aflevering
The Botanic Garden
The Botanic Garden
03x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
His Dark Materials