The CW heeft besloten dat het aankomende vierde seizoen de laatste zal zijn voor Beauty and the Beast. Na drie seizoenen steeds uit de klauwen van het cancelering-beest hebben weten te ontsnappen is het nu toch echt voorbij voor de schone en het beest. De lage kijkcijfers hebben dan eindelijk Beauty and the Beast toch de das om gedaan.

Deze Beauty and the Beast met Kristin Kreuk en Jay Ryan is zeer losjes gebaseerd op, de inmiddels tot cult status verheven, gelijknamige serie uit 1987 met Linda Hamilton en Ron Perlman in de hoofdrol. De serie uit 1987 heeft slecht drie seizoenen gehad.

Het eerste seizoen van Beauty and the Beast ging op 11 oktober 2012 in première en had gemiddeld 1,78 miljoen kijkers. Het tweede seizoen deed het in 2013 een stukje slechter met gemiddeld 1,24 miljoen kijkers. Het derde seizoen deed het veel slechter met slechts 880.000 kijkers gemiddeld. Het verbaasde vriend en vijand daarom dan ook dat The CW toch besloot om er een vierde seizoen aan vast te plakken.

Dat er zo vroeg al wordt aangekondigd dat de serie is gecanceld is omdat The CW genoeg tijd en ruimte wil laten om de serie goed af te ronden, maar of de fans echt tevreden zullen zijn is de vraag. The Beasties (zoals fans zichzelf noemen) moeten nu tot de zomer van 2016 wachten tot het vierde en allerlaatste seizoen uitgezonden gaat worden bij The CW. Vind jij het jammer dat het vierde seizoen de laatste gaat worden of had je het al een beetje zien aankomen?

Jay Ryan en Kristin Kreuk