Showtime heeft de seriepiloot Let the Right One In opgepakt, met in de hoofdrol Demián Bichir, waarmee de lange reis van het vampierdrama naar het scherm wordt voltooid.



Het project, waarin ook Anika Noni Rose, Grace Gummer, Madison Taylor Baez, Kevin Carroll, Ian Foreman en Jacob Buster te zien zijn, is afkomstig van Andrew Hinderaker, die de pilot schreef en als showrunner fungeert. Seith Mann zal naast de pilot regisseerde ook extra afleveringen regisseren. En Tomorrow Studios, die al ongeveer zeven jaar de drijvende kracht achter de diverse incarnaties van het drama is.


Demián Bichir

Let The Right One In is geïnspireerd door de bestverkochte roman van John Ajvide Lindqvist uit 2004 en de Zweedse verfilming uit 2008. De serie wordt beschreven als een verkenning van menselijke kwetsbaarheid, kracht en mededogen door een verheven genre-lens. Het draait om Mark (Bichir, Grand Hotel (US)) en zijn dochter Eleanor (Baez, Selena: The Series), wiens levens tien jaar eerder voorgoed veranderd waren toen ze in een vampier werden veranderd. Opgesloten op twaalfjarige leeftijd, misschien wel voor altijd, leeft Eleanor een gesloten leven, in staat om alleen 's nachts uit te gaan, terwijl haar vader zijn best doet om haar het menselijke bloed te geven dat ze nodig heeft om in leven te blijven.

De serie, die een bestelling heeft van tien afleveringen gaat begin 2022 in productie in New York City, is uitvoerend geproduceerd door Hinderaker, Mann, en Marty Adelstein en Becky Clements voor Tomorrow Studios, een samenwerking tussen Adelstein en ITV Studios. Alissa Bachner is co-executive producer en Bichir is producer.

Let the Right One In is oorspronkelijk ontwikkeld door Tomorrow Studios en in 2015 opgezet bij A&E en A+E Studios. Een jaar later verhuisde het naar TNT, waar een pilot werd besteld maar niet in productie ging. Die versie was dichter bij het originele bronmateriaal en werd beschreven als een griezelig drama over een jonge jongen, lang gekweld door zijn klasgenoten, die troost vindt in een vriendschap met een charismatische vrouwelijke vampier die in de buurt van zijn leeftijd lijkt te zijn. Tomorrow Studios kocht het project en het belandde uiteindelijk bij Showtime voor herontwikkeling met een nieuwe schrijver.