Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
BNN haalt Boardwalk Empire naar Nederland

BNN haalt Boardwalk Empire naar Nederland

De nieuwe hitserie Boardwalk Empire van regisseur en producent Martin Scorsese is twee maanden na de release in de VS al te zien bij BNN op 3. De serie ging op 19 september in première op de Amerikaanse zender HBO en was meteen de best bekeken serie van de laatste zes jaar. De Amerikaanse pers was laaiend enthousiast: ‘television at its finest!’ Boardwalk Empire is vanaf 5 december iedere zondag om 20.30 uur te zien bij BNN op 3.

In Boardwalk Empire staat de opkomst van de georganiseerde Amerikaanse misdaad centraal. Alcohol werd in 1920 door de Amerikaanse regering aan banden gelegd. Het mocht niet geproduceerd, vervoerd of verhandeld worden. Drinken mocht wel, dus verdween de handel de illegaliteit in. Beroemde gangsters als Lucky Luciano en Al Capone begonnen tijdens de drooglegging aan de opbouw van hun criminele carrière.

Boardwalk Empire is geschreven door Terence Winter (o.a. The Sopranos) en is geregisseerd en geproduceerd door Martin Scorsese (Cutthroat Island, Casino, Goodfellas). De hoofdrollen zijn voor Steve Buscemi als ‘Nucky’ Thompson, Michael Pitt als Jimmy Darmody, Stephen Graham als Al Capone, Kelly MacDonald als Margaret Schroeder en Vincent Piazza als Lucky Luciano.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Maarten
29 oktober 2010, 09:38
Dat hebben ze wel snel gedaan. Goed bezig BNN!
0
JanPieter
29 oktober 2010, 17:18
Nice!!! Echt een goeie serie, goed gedaan BNN
0
Log in om een reactie achter te laten