Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Geen Hannah Baker in mogelijk derde seizoen 13 Reasons Why

Als de Netflix-hitserie 13 Reasons Why een derde seizoen krijgt, doet het belangrijkste karakter daarin niet mee. Actrice Katherine Langford zegt vaarwel tegen haar rol van hoofdpersonage Hannah Baker, liet ze dit weekend weten.

Hannah Baker is het centrale personage in 13 Reasons Why, waarvan het tweede seizoen eerder deze maand van start ging bij Netflix. De serie gaat over de nasleep van Bakers zelfmoord, die voorafgaand aan de verhaallijnen in het eerste seizoen heeft plaatsgevonden.

Embed from Getty Images
Katherine Langford

De tijd is volgens de Australische Langford (22) rijp om afscheid te nemen van haar karakter. Dankzij sprongen in de tijd speelde Hannah in het eerste seizoen nog 'gewoon' mee, maar in het tweede seizoen is ze vrijwel alleen te zien in flashbacks of door de ogen van andere personages. En dat was voor Langford best lastig acteren.

“Want ik speelde haar wel, maar ook niet echt”, zegt ze tegen Entertainment Weekly. Bovendien was het verhaal van haar personage in het eerste seizoen al bijna helemaal verteld. In die reeks was het karakter voor Langfords gevoel nog levend, maar in het tweede seizoen bevond ze zich al in het 'vagevuur'.

De serie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jay Asher en mede-geproduceerd door popzangeres Selena Gomez, was vorig jaar meteen omstreden. De zelfmoord van Hannah was expliciet in de serie te zien en gaf volgens critici een te romantisch beeld van suïcide. Naar aanleiding van de kritiek voegde Netflix eerder al geschreven waarschuwingen toe aan de afleveringen, en bij het tweede seizoen is zelfs een videowaarschuwing te zien.

Zie ook het artikel ’13 Reasons Why niet vertonen in examenperiode’ dat MijnSerie op 14 mei publiceerde.

Video on youtube
Vorige aflevering
Graduation
Graduation
04x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_TnTNL
28 Mei 2018 08:21 -
Terecht, persoonlijk vond ik ook niet dat ze toegevoegde waarde had in seizoen 2.
Reageer
13 Reasons Why