Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 9

Week Overzicht 9

Dit is het Week Overzicht van nieuws uit de buitenwereld vóór Netflix de nieuwe afleveringen van House of Cards beschikbaar maakte. We gaan nu weer verder met kijken. Doei!

American Horror Story
- Na haar memorabele optreden bij de Oscars van afgelopen week, introduceert Lady Gaga zichzelf officieel in de televisiewereld met een hoofdrol in het nieuwe seizoen van American Horror Story. De zangeres was al eens te zien in de film Machete Kills. Het vijfde seizoen zal zich afspelen in een hotel.
- De acteur Ben Woolf, die Meep speelde, is overleden.

Broadchurch
- Een derde ronde voor de detectiveserie.

Crossing Lines
- Ook een derde ronde voor deze serie.

CSI
- Na de blunder van vorige week introduceert CBS nu een wereld CSI dag. Op 4 maart zal de aflevering Kitty wereldwijd te zien zijn in meer dan 150 landen. Met de speciale uitzending wil de Amerikaanse zender het vijftien jarig bestaan van de franchise vieren. Kitty is de “backdoor pilot” voor de nieuwe spin-off CSI: Cyber, met Patricia Arquette, die vorige week een Oscar won, in de hoofdrol. RTL8 zendt momenteel de serie uit, maar heeft niet gespecificeerd of het mee zal doen met de wereldwijde uitzending.

DuckTales
- Je kan de wereld uit de jaren tachtig halen, maar de jaren tachtig niet uit de wereld. DuckTales wordt weer tot leven geroepen door DisneyXD. De geliefde serie over de avonturen van Dagobert Duck, zijn beroemde neef Donald en de drie kleintjes Kwik, Kwek en Kwak zal in dezelfde sfeer doorgaan. De originele serie liep in de V.S. van 1987 tot 1990 met in totaal honderd afleveringen. De nieuwe animatieserie zal in 2017 op de buis verschijnen.

Empire
- Er lijkt nog geen einde te komen aan Empire’s uitzonderlijke succes. Niet alleen is het de eerste serie ooit gemeten die in haar eerste zeven weken consistent groeit in kijkcijfers, het is nu ook de best bekeken serie op Amerikaanse commerciële zenders. Daarbij stoot het The Big Bang Theory van de troon. Alleen The Walking Dead is nog groter. In de demografie van 18 tot 49-jarigen behaalde de dramaserie een 5,4, het hoogste cijfer sinds Grey’s Anatomy in 2010. In week zeven kijken er bijna veertien miljoen Amerikanen naar het hip-hopdrama.

Gotham
- "Hij voelde zich altijd een buitenbeentje en nu weigert hij nog zo machteloos te zijn. Dat voedt zijn ambitie om iedereen vijf, zes stappen voor te zijn,” vertelt Robin Lord Taylor aan The Hollywood Reporter over zijn personage Oswald Cobblepot. De acteur, die altijd al een Batmanfan was, is begripvol naar zijn manipulatieve personage. “Hij doet verschrikkelijke dingen, maar ik begrijp waarom hij ze doet,” zegt de acteur. Over zijn plotselinge faam is Taylor nog niet overtuigd. “Alles is zo positief en erkennend, ik moet mezelf knijpen. Het is erg, erg onwerkelijk."

Hawaii Five-O
- Acteur Daniel Dae Kim gaat na vijf seizoenen bij de zonnige actieserie ook een aflevering regisseren. “Ik heb gekeken en geleerd en dacht dat het nu een goed moment was om te vragen. Het is een combinatie van de wil en de mogelijkheid hebben.” Ondanks Five-O wordt hij nog regelmatig herinnerd aan de andere serie op Hawaii, Lost. “Als ik in Europa ben, in Londen, dan is het wonderbaarlijk hoeveel mensen Lost herinneren alsof het gisteren was.” Kims regiedebuut is op 5 april om 21:25 uur te zien op Veronica in Nederland te zien.

How to Get Away with Murder
- Video maakt bekend dat er een tweede seizoen komt, want niemand leest nog persberichten.

Intruders
- BBC Amerika wil de indringers niet meer zien.

Madam Secretary
- “Het is eigenlijk onze missie om een discussie over politiek te creëren die niet zo polariserend is. We willen geen platform zijn of posities en campagnes presenteren,” vertelt uitvoerend producent Barbara Hall aan Variety over de nieuwe CBS hit. Madam Secretary haalt wel haar verhaallijnen uit echte nieuwsgebeurtenissen, maar is een afwisseling met kritischere politieke series als The West Wing. “We willen wel realistisch blijven en mensen uitnodigen.” Recente verhaallijnen betreffen onderhandelingen met Iran en frictie tussen een grensplaatsje en Mexico .

Star Trek
- De legendarische Leonard Nimoy is overleden.

The Messengers
- Begin van de nieuwe serie uitgesteld met een week.

The Mindy Project
- Laura Dern is gecast als een dokter in één van de laatste afleveringen van seizoen drie. De Enlightened actrice was genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Wild. Wanneer ze precies te zien is, is nog niet bekend.

The Walking Dead
- Nog meer zombies voor de liefhebbers.

Underground
- WGN America heeft een volledig seizoen besteld van haar nieuwe serie Underground. Het nieuwe project, dat in het voorjaar begint met filmen, gaat over een groep slaven die willen ontsnappen uit een plantage. Jurnee Smollett-Bell (Friday Night Lights) en Christopher Meloni (Law & Order: Special Victims Unit) spelen de hoofdrol. Misha Green (Sons of Anarchy) en Joe Pokaski (CSI) overzien de tiendelige serie. In 2016 moet de serie op TV verschijnen.

CBS
- De Amerikaanse zender maakt haar zomerprogrammering bekend.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
JanWillemK 1 maart 2015, 19:48
Leuk dat Daniel Dae Kim een aflevering gaat regisseren bij Hawaii Five-0!
Log in om een reactie achter te laten