Star Trek

8,0 / 10
51 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Leonard Nimoy overleden

Mr. Spock is niet meer. Leonard Nimoy, die een waar televisie icoon was, is gestorven aan de gevolgen van COPD, een verzamelnaam voor longaandoeningen. Mr. Nimoy had zelf verleden jaar verklaard dat hij aan deze ziekte leed. Hij gaf aan dat het kwam omdat hij jaren geleden gerookt heeft. 30 jaren geleden heeft hij het roken opgegeven en hij wilden dat zijn volgers ook zouden stoppen met roken.

Mr. Nimoy werd vooral bekend als Mr. Spock uit Star Trek. Maar de carrière van Mr. Nimoy begon al in de jaren ’50. Hij speelde onder andere in Sea Hunt, Wagon Train, Gunsmoke, Mission: Impossible, Invasion America en Fringe. Zijn laatste optreden was in de Star Trek film Into Darkness uit 2013. Maar hij stond ook regelmatig achter de camera als regisseur en hij was ook regelmatig te vinden op het toneel. Mr. Nimoy was niet alleen acteur maar ook schrijver van twee autobiografie, fotografie boeken, en talrijke dichtbundels.

Nimoy's laatste tweet was geplaatst op 23 februari en leek om aan te geven dat hij wist dat zijn tijd naderde. Hij schreef: "Een leven is als een tuin. Perfecte momenten kunnen worden behouden, maar niet bewaard, behalve in het geheugen. LLAP"(Live Long and Prosper).

Naast zijn vrouw Susan Bay, laat Leonard Nimoy zijn kinderen Adam en Julie, een stiefzoon Aaron Bay Schuck, zes kleinkinderen, een achterkleinkind en een ouder broer Melvin achter.

Leonard Nimoy is in zijn huis in Bel Air Los Angeles op 83 jarige leeftijd overleden.

Vaarwel Mr. Spock.

Leonard Nimoy
Vorige aflevering
Turnabout Intruder
Turnabout Intruder
03x24
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BadWolf
01 mrt 2015 06:18 -
Absoluut een man apart. Er is volgens mij geen acteur die met een rol, en dan heb ik het uiteraard over Mr. Spock, een grotere impact heeft gehad dan Leonard Nimoy. Een groot verlies. Als Star Trek fan zal ik hem missen.
Rust in Vrede.
Reageer

Laatste nieuws

Het negende, tevens allerlaatste, seizoen van de Amerikaanse juridische dramaserie Suits verschijnt volgende maand op Netflix.
Vandaag, 13:00
Apple TV+ heeft bekend gemaakt wanneer de Amerikaanse sciencefictionserie Invasion in première gaat, daarbij is ook een teaser gedeeld.
Vandaag, 12:00
Netflix heeft de premièredatum van het tweede seizoen van de dramaserie Outer Banks belend gemaakt. Daarbij heeft de streamingservice ook de eerste beelden gedeeld.
Vandaag, 11:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het derde seizoen van Le Bureau des Légendes. We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 14:00
AMC+ gaat speciale afleveringen uitzenden, naar aanloop van het laatste seizoen van The Walking Dead. De afleveringen draaien om vier hoofdpersonages.
Gisteren, 12:00
5
Apple TV+ heeft de premièredatum voor het tweede seizoen van See bekend gemaakt. Daarnaast hebben ze de sciencefictionserie vernieuwd met een derde seizoen.
Gisteren, 11:00
4